29 / 03 / 2024

Çiğliye cemevi

Çiğliye cemevi

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 'Songül Yaşar'ın görevden alınması şartıyla cemevini yapacağım iddiaları asılsız' dedi. Cem Vakfına ait araziye belediye tarafından inşaat yapılabilmesi için arazinin belediyeye devri gerektiğini söyledi.

EYT'liler için promosyon müjdesi! Rekor ücret için kıyasıya yarış

EYT düzenlemesi 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemenin ardından bankaların promosyon yarışı hızlandı. SGK Uzmanı Murat Bal, emekliliğe hak kazanan 2.2 milyon EYT'liye yüksek promosyon rakamı için uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Aydın Nazilli’deki cemevi Haziran'da açılıyor!

Aydın Nazilli ilçesinde yapılan Eğrek Alevi Kültür ve Cemevi Derneği’nin inşaatı devam ediyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan cemevinin Haziran ayına kadar hizmete açılacağını duyurdu.

İzmir'de 7 cemevi imar planlarına ibadet alanı olarak işlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmire genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi kararı verdi...

Ekrem İmamoğlu’nun cemevi projesi suya düştü!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde tek çivi çakmadığı belirtilen cami projesinin ardından, vaat ettiği ‘cemevi’ sözünü de tutmadı. Proje alanı göle döndü.

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Bayraklı Tepekule Mahallesi için cemevi müjdesi!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Muharrem ayı nedeniyle Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Muğla'nın ilk cemevi hizmete açıldı!

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi tarafından Muğla'nın Datça İlçesi’nde inşa edilen cemevi törenle hizmete açıldı.

Afyonkarahisar Yenice Cemevi bu yıl içinde bitecek!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yenice Mahallesi'nde inşa edilen Cemevi'nin çalışmalarını inceledi. Çoban, yapım aşamalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Küçükçekmece Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Cemevi Kültür Merkezi Yaptırma Hizmet ve Dayanışma Derneği'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen 'İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Çiğliye cemevi Haberi

Çiğliye cemevi

İzmir Çiğli'de Cem Vakfına ait araziye cemevi yapılması için ortaya çıkan tartışma büyüyor. Yurt Gazetesi'ni arayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, inşaatın yapılabilmesi için arazin kanunen belediyeye devredilmesi gerektiğini belirterek, savunma yaptı. Arslan, Çiğli'deki siyasi rakibi Aziz Buga'nın kardeşi, Songül Yaşar'ın Cem Vakfı Şube Başkanlığından alınması karşılığı, inşaatı yapabileceği şartını öne sürdüğü iddialarını da yalanladı. 


Cem Vakfı yöneticileri ise iddialarında ısrarcı. Arslan'ın öne sürdüğü hukuki şartların AKP'li belediyeler tarafından bile aşıldığını belirten Cem Vakfı yöneticileri, Aslan'ın inşaatı yapma karşılığında, Songül Yaşar'ın görevden alma şartını öne sürdüğü iddiasını yeniledi. 


Cem Vakfı İzmir Merkez Şube Başkanı Lütfü Çevik, Başkan Arslan'ın, Yurt Gazetesi'nde çıkan haberden sonra kendisini aradığını ve "Hayati Doğan'a ben öyle bir şey söylemedim. Bunlar nereden çıktı" dediğini belirterek topu Hayati Doğan'a...