19 / 04 / 2024

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.



Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Cemevi yapımı yeniden gündeme geldi. 

Aydın Denge'den Sezgin Madran'ın haberine göre; Muhammet Demir, seçim öncesinde Çine Belediyesi'nin Yeniköy Mahalle halkına Cemevi vaadinde bulunduğunu belirtirken inşaat çalışmalarının neden şuana kadar tamamlanmadığını sordu.

"BELEDİYE CEMEVİ YAPAMIYOR"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cemevi inşaatının belediye tarafından yapılmadığını belirterek, "Cemevleri ibadethaneden sayılmıyor. Biz sadece dini alanlara para harcayabiliyoruz. Bu nedenle biz belediye olarak Cemevi inşaatı gerçekleştiremiyoruz. Biz sadece belediye olarak öncüyüz. Cemevi inşaatı hayırsever iş adamları ve kişilerin yapmış olduğu yardımlar doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bunun için işler biraz ağır gidiyor. Yine de belediye olarak Cemevi hakkında resmi olarak destek olabilir miyiz bunu araştıralım üzerinde çalışalım" ifadelerini kullandı.

"BEN ŞAHSIM OLARAK HAZIRIM"

"Deve güreşine para var Cemevine para yok mu?" diye konuşan Muhammet Demir, "Cemevini artık bitirelim. Cemevini belediye yapıyor algısı vardı. Cemevini belediye değil hayırsever vatandaşların bağışları ile yapılıyor, bunu bu şekilde öğrenmiş olduk. Belediyenin yapmış olduğu bazı Cemevlerinin olduğunu düşünüyorum. Sizde belediye olarak Cemevi yapacağız demiştiniz. Cemevi inşaatının artık bitirilmesi gerekiyor. Seçim bitti inşaat öylece kaldı. Bunun için biz meclis olarak neler yapabiliriz bir arayış içine girelim. Ben şahsım olarak destek vermeye hazırım. Bugüne kadar bu inşaatın bitirilmesi gerekiyordu. Çevre düzenlemesi adı altında bu iş yapılabilinir " açıklamasında bulundu.


Geri Dön