20 / 04 / 2024

çimento ihracatı 2021

çimento ihracatı 2021

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

Fortuna Çimento İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fortuna Çimento İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuğrul Ulutaş tarafından kuruldu.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Türkiye’nin yeni rekoru! 3 çeyrekte 1 milyar 128 milyon 797 bin dolarlık çekici ihracatı

Çekici ihracatı 3 çeyrekte, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 80 artış ile 1 milyar 128 milyon 797 bin dolara çıktı. Rekor senesi olan 2021 yılında Türkiye'den 1 milyar 28 milyon 981 bin dolar değerinde çekici ihracatı gerçekleştirilmişti. İşte detaylar…

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

İhracat Şubat'ta rekor kırdı! Yüzde 25 arttı!

Şubat ayı ihracat verileri duyuruldu. Şubat ayında ihracat verileri 2021 Şubat ayına göre yüzde 25 yükselerek 20 milyar dolara çıktı.

İnşaat malzemeleri ihracatı 2021'de rekora imza attı!

İnşaat malzemeleri sanayisi, 30 milyar doları geçerek tarihin en yüksek ihracatına imza attı. İnşaat malzemeleri ihracatında 2021'de rekor kırıldı.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2021'de 2,74 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Kasım 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 2,74 milyar dolar, miktar olarak 5,2 milyon ton seviyesinde oldu.

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay yaptığı açıklamalarda, 2021'de enerji, çimento, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör adına yaşanan gelişmelere değindi. İşte o açıklamalar...

Yapı malzemelerinden yılın ilk 11 ayında 28.7 milyar dolarlık ihracat!

Merakla beklenen rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörünün ocak-kasım 2021 ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 46,82 oranında arttı ve 28,7 milyar dolar oldu. 

çimento ihracatı 2021 Haberi

çimento ihracatı 2021

Konut ağırlıklı yapı müteahhitlerinin örgütlü bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül tarihinde çimento fiyatlarındaki yükselişiprotesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durdurma kararı verdiklerini duyurdu. 

Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; konfederasyona üye federasyonların temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da Perşembe günü basın toplantısı gerçekleştirdi ve İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarındaki yükselişin ekonomik nedeni bulunmadığını artışların yüzde 200'leri ulaştığını belirtmişti.

Bu toplantıda Müteahhitler, 15 gün süreyle yeni sipariş vermemeye ve üretimi durdurmaya karar verdi.

İnşaat sektöründe grev...