26 / 04 / 2024

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay yaptığı açıklamalarda, 2021'de enerji, çimento, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör adına yaşanan gelişmelere değindi. İşte o açıklamalar...



Lojistik, çimento, enerji, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör için anahtar teslimi kurduğu ve işletmeye aldığı tesislerin dışında proje geliştirme, mühendislik ve danışmanlık alanlarında sunduğu hizmetlerle bilinen Sintek Group’un Kurucu Ortağı Onur Atakay, 2020'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin her sektörü olduğu gibi ağır sanayi ve çimento sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Raporlar masaya yatırıldığında sektörde yüzde 23’lük bir büyüme olduğunu kaydeden Onur Atakay, 2021 yılının 9 aylık dönemi özelinde çimento üretiminde 2020 yılına oranla yüzde 11.7’lik bir artış yaşandığını söyledi. Onur Atakay, 2022 yılı için hazırlanan raporlarda da yüzde 4.0-%4.4 bandında bir büyüme olacağının beklendiğini söyledi.

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

ABD yatırımları çoğalacak mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Onur Atakay: “Pandemi süreci her sektörü etkilediği gibi çimento faaliyetlerini de sekmeye uğrattı. Ancak çimento hızla ayağa kalkan sektörlerden biri oldu. 2021 yılı itibariyle aşılamanın sağlanması ve akabinde ülkelerin sınırlarını açması, yatırım görüşmelerinin sonuçlandırılmasını hızlandırırken, yeni pazar fırsatları da yarattı. Pandemi sonrası yatırımlara baktığımızda, iç pazar çalışmalarına ağırlık veren Türk müteahhitlerin yurtdışı fırsatlarını değerlendirdiklerini gördük. Rusya, Ortadoğu ve Afrika’da yoğunlaşan yatırım çalışmaları ile birlikte 2022 yılında özellikle ABD yatırımlarının çoğalacağını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!


Geri Dön