25 / 04 / 2024

Çimento Üreticileri

Çimento Üreticileri

Son bir ayda çimento sektöründe gözle görülür bir durgunluk yaşanıyor. Durgunluk tüm bölgelerdeki çimento fabrikalarında üretimlerin yarı yarıya azalmasına neden oldu.

Çimento üreticileri yine fırsatı kaçırmadı

Konut sektöründeki arz artışı nedeniyle geçen yıl çimento fiyatlarını yüzde 100 arttıran çimentocular, sektörün en durgun olduğu dönemde bu kez de enerji fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterek yaklaşık yüzde 10 oranında zam yaptı.

Hazır Beton Birliği'nden üreticilere 4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve hizmetin teşviki amacıyla düzenlediği ''4. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması''nda sahiplerine ödülleri törenle verildi

Çimento sektöründen zam açıklaması!

Çimento fiyatlarının aşırı zamlanmasını protesto etmek amacıyla 15 gün iş bırakan ve fiyatların düşmemesi durumunda inşaatlarda çalışan 600 bin işçinin işine son vereceklerini belirten müteahhitlere çimento üreticileri tepki gösterdi. 

Çimento sektöründe 2021'in ilk yarısında neler yaşandı?

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu gençlerle buluştu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri”, sektörün öncü isimlerini buluşturdu.

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

Çimsa İspanya’daki dev fabrikayı satın alıyor!

Çimsa, dünyanın en büyük çimento üreticileri arasında yer alan CEMEX'e ait İspanya'daki tesisi satın alacak. Şirket, Avrupa'daki dev fabrikayı 180 milyon dolar bedelle satın alacak.

Suat Çalbıyık, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun başkanı oldu!

Oyak Çimento, Beton, Kağıt Grup Başkanı olan Suat Çalbıyık, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun yeni başkanı oldu...

Uluslararası çimento üreticileri INTERCEM Konferansı'na katılacak!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, INTERCEM Çimento Konferansı'na katılacak. Konferans, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

Çimento ihracatında ilk sırada Suriye var!

Türkiye'deki çimento üreticileri geçen yıl yaklaşık 80 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, ihracatta ilk sırayı yaklaşık 1,7 milyon tonla Suriye aldı.

Türk çimento sektörüne Ortadoğu pazarından yeni rakip geldi!

Türk çimento sektörü Ortadoğu’da İran’ın ardından Suudi Arabistan ile de rekabete girmek zorunda kalacak. İhracat yasağını kaldıran Suudi Arabistan düşük maliyeti ile Türkiyeli üreticileri zor durumda bırakabilir.

Türk çimentocuları Irak pazarını İran'a kaptırdı!

Çimento üreticileri, İran’ın güçlü çimento sektörünün sert rekabetiyle karşı karşıya. Türk üreticiler Irak’ta büyük pazar kaybı yaşadı. İç pazar da altında, bakanlık önlem planlıyor.

Türk ve Avrupalı çimento üreticileri Afrika'ya yöneldi!

Avrupalı çimentocuların krizi aşmak için Afrika pazarına yönelmesi, Türk üreticileri hareketlendirdi

Akhilesh Gupta Akçansa Çimento'da Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş'de Ernest Gerard Jelito'nun istifası kabul edildi ve yerine Akhilesh Gupta atandı...

Konya çimento 2010 faaliyet raporunu açıkladı

Konya çimento Sanayii A.şž, 1 Ocak 2010 - 31 aralık 2010 dönemine ilişkin faaliyet raporunu açıkladı

Çimento Üreticileri Haberi

Çimento Üreticileri

Gayrimenkuldeki sıkıntılar çimento ve beton gibi iki önemli alanı da etkilemeye başladı. Durgunluk, özellikle son bir ayda etkili oldu ve tüm bölgelerdeki çimento fabrikalarında üretimlerin yarı yarıya azalmasına neden oldu.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Bazı fabrikalar üretimlerini yarı yarıya düşürdü. Bazı fabrikalar da artan enerji girdileri ve talep azlığı nedeniyle kapanma yoluna gitti. 135 milyon ton üretim kapasitesinin olduğu sektörde 70 milyon ton iç pazarda, 12 ila 13 milyon ton ise dış pazarda tüketiliyordu. Ancak gelinen noktada iç pazar tüketimi azalırken, ihracata giden miktarın ise 35 ila 40 milyon tona çıkarılması bekleniyor. Böylesi bir durumda dahi milyar dolarlık satılamayan bir kapasite oluşması bekleniyor.

Soma Çimento İcra Kurulu Üyesi Ali Özinönü, ekonomide bir canlanma ya da bir kriz olduğunda bundan ilk...