20 / 04 / 2024

çin kentsel dönüşüm

çin kentsel dönüşüm

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Kentsel dönüşümde Türkiye Çin farkı!

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'dan bilgi alan Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, "Çin'de kentsel dönüşüm şehrin estetiğini geliştirmek amacıyla, Türkiye'de ise depremden korunmak için yapılıyor" diye konuştular.

Çin kentsel dönüşümle Kaşgar'daki tarihi yapıları yıkıyor!

Çin, kentsel dönüşümle Orta Asya’daki Türk devletlerinin birçoğuna ev sahipliği yapan, Türk-İslam tarihi açısından büyük öneme sahip olan tarihi Kaşgar kentini yıkmaya hazırlanıyor.

Çin'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çin'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, şehre yakın köyler yıkılarak, yerine yeni ve modern şehirler yapılıyor...

Olası İstanbul depremine karşı yapılması gereken: Kentsel dönüşüm hızlanmalı! Devlet çözüm bulmalı!

Artaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya olası İstanbul depremi için kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, devletin mutlaka bu alanda bir çözümü olması gerektiğine dikkat çekti. 

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

çin kentsel dönüşüm Haberi

çin kentsel dönüşüm

Çin’de 3 Eylül tarihinde geç saatlerde bir yönerge yayınlandı. Bu kapsamda yayınlanan yönergede, kültürel mirasın korunması programının bir parçası olarcak şekilde, büyük ölçekli kentsel tahribatın engelleneceği ve eski tarihi binaların korunacağı vurgulandı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Çin'in hızlı ekonomik gelişimi, mahallelerin yol olmasına neden olan ve binlerce eski binayı gökdelen ve alışveriş merkezlerine dönüştüren kentsel dönüşüme şahitl oldu. 

Devlet Konseyi konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, yeni yönergelerin amacının ülkenin kültürel mirasını "sistematik olarak korumak" ve "Çin Komünist Partisi'nin hikayelerini kapsamlı ve doğru bir biçimde açıklamak" olduğuna dikkat çekti.

Yeni kentsel planlama yönergesinde, "gerçeği yıkıp sahtesini inşa etmenin", yaşlı ağaçların kesilmenin, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesinin ya da nehir yataklarında değişiklik yapılmasının artık yasak olduğu açıklandı. 

"Önemli tarihi olayları yansıtan ve halkın duygusal...