19 / 04 / 2024

çin yabancı yatırımcı

çin yabancı yatırımcı

Çin'de ekonomiyi yabancı yatırımcılara açmak için hazırlanan yeni bir plan açıklandı. Çin dünyanın ikinci büyük ekonomisini yabancı yatırımlara açarken, bankalara ve diğer finans kuruluşlarına yatırım yapmanın önündeki bazı kısıtlamaları da kaldırdı.

Çin'de yabancıların konut yatırımları kolaylaştı!

Çin istikrar kazanan konut sektörüne daha fazla destek sağlayabilmek için yabancıların konut yatırımlarını düzenleyen yasaları gevşetti. İşte Ömer Faruk Çolak'ın Dünya Gazetesi'ndeki yazısı...

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi

Thodex’teki şüpheli hareketler yabancı yatırımcının dikkatinden kaçmadı!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz gün kepenk kapatarak yatırımcılarının parasıyla ortadan kayboldu. Ancak Thodex'in bazı hareketleri yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmamış.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Yerli ve yabancı yatırımcılar Gönen'den çiftlik alıyor!

Büyük şehirlere yakın olma özelliğiyle bilinen Gönen, yerli yabancı yatırımcıların çiftlik için arazi alın ve satın yapanların ilgilendiği bir bölge haline geldi.

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

210 yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı için başvurdu!

Yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığına başvurusu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "30 Ekim'e kadar İstanbul ve Ankara'da 210 başvuru oldu. Bu önemli bir rakam"  dedi...

Univa Öğrenci Evi Kampüsleri yabancı yatırımcılara satıldı!

Erkanlı Holding'in Asset Campus ortaklığıyla hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri” projesi yabancı yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Sakarya’daki öğrenci evi projesine Ürdün'den yoğun talep geldi.

çin yabancı yatırımcı Haberi

çin yabancı yatırımcı


Çin'de ekonomiyi yabancı yatırımcılara açmak için hazırlanan yeni bir plan açıklandı.


Bakanlar kurulu görevi yapan Devlet Konseyi'nin dün açıkladığı önlemler, dünyanın ikinci büyük ekonomisini yabancı yatırımlara açarken, bankalara ve diğer finans kuruluşlarına yatırım yapmanın önündeki bazı kısıtlamaları da kaldırdı.


Açıklama, Xi'nin Davos'ta yaptığı ve Batılı ülkelerde halkın ters tepkisine rağmen küreselleşmeyi savunan konuşması ile eş zamanlı oldu.


Kabine açıklamasında, bankacılık işlemleri, yatırımlar, tahvil alım-satımı, yatırım yönetimi, vadeli işlem sözleşmeleri, sigorta, kredi derecelendirme ve muhasebe sektörü gibi alanlardaki kısıtlamaların azaltılacağını duyurdu.



Başka ayrıntı ve uygulamanın ne zaman başlayacağına dair bilgi verilmedi.


Çin hükümeti ayrıca yabancı yatırımla kurulmuş şirketlerin Şanghay ve Şenzen borsalarıyla yeni açılan üçüncü bir borsada işlem görmelerine, şirket tahvilleri ile konvertibl tahviller çıkarmalarına da izin veriyor.


Çin Devlet Konseyi telekom, internet, kültür, eğitim ve...