28 / 03 / 2024

Çin, yabancı yatırımcı planını açıkladı!

Çin, yabancı yatırımcı planını açıkladı!

Çin'de ekonomiyi yabancı yatırımcılara açmak için hazırlanan yeni bir plan açıklandı. Çin dünyanın ikinci büyük ekonomisini yabancı yatırımlara açarken, bankalara ve diğer finans kuruluşlarına yatırım yapmanın önündeki bazı kısıtlamaları da kaldırdı.




Çin'de ekonomiyi yabancı yatırımcılara açmak için hazırlanan yeni bir plan açıklandı.


Bakanlar kurulu görevi yapan Devlet Konseyi'nin dün açıkladığı önlemler, dünyanın ikinci büyük ekonomisini yabancı yatırımlara açarken, bankalara ve diğer finans kuruluşlarına yatırım yapmanın önündeki bazı kısıtlamaları da kaldırdı.


Açıklama, Xi'nin Davos'ta yaptığı ve Batılı ülkelerde halkın ters tepkisine rağmen küreselleşmeyi savunan konuşması ile eş zamanlı oldu.


Kabine açıklamasında, bankacılık işlemleri, yatırımlar, tahvil alım-satımı, yatırım yönetimi, vadeli işlem sözleşmeleri, sigorta, kredi derecelendirme ve muhasebe sektörü gibi alanlardaki kısıtlamaların azaltılacağını duyurdu.



Başka ayrıntı ve uygulamanın ne zaman başlayacağına dair bilgi verilmedi.


Çin hükümeti ayrıca yabancı yatırımla kurulmuş şirketlerin Şanghay ve Şenzen borsalarıyla yeni açılan üçüncü bir borsada işlem görmelerine, şirket tahvilleri ile konvertibl tahviller çıkarmalarına da izin veriyor.


Çin Devlet Konseyi telekom, internet, kültür, eğitim ve ulaştırma sektörlerinin de "düzenli bir biçimde" açılacağını belirtti.


Dünya


Geri Dön