20 / 04 / 2024

İzmir yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

İzmir yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor



Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu anlattı.


Pamucak'ın çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Bakıcı, şöyle konuştu:


"Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu önemli bir izindi. Bu, hükumetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bunu gerçekleştirdik. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk'un kullanımına açılacak. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale, imalat noktasındayız. İzinler alındı. Bu izin Selçuk halkına da bölgeye de hayırlı olsun. Çok daha güzel şeylere imza atacağız."


- "Müthiş bir teveccüh var"


Bölgeden tahsislerin oteller tarafından alındığını, tahsis alan işletmelerin, turizmle ilgili firmaların kendilerine müracaat ettiğini, belediye olarak izinleri verdiklerini ifade eden Bakıcı, şunları kaydetti:


"Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var. Bu teveccüh tabiki bizim yönetim tarzımızdan da, alanın bakir olmasından da kaynaklanıyor. 'Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile birşey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar' düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Tabiki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Doğaya, ekolojik dengeye dikkatli davranacaklardır. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesini önleyeceklerdir. İyi bir peyzaj oluşturacaklardır. Kıyı kenar çizgilerine dikkat edeceklerdir. Sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemler alınacaktır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı oluyoruz."


AA


Geri Dön