16 / 04 / 2024

Çinli turistlerin harcadıkları para

Çinli turistlerin harcadıkları para

Çinli turistler tatilde adeta para saçıyor. Ortalama 1000 dolar harcanırken, rakam 8 bin dolara kadar çıkıyor. Araştırma dünya genelinde üç bin Çinli ve üç bin otelciyle yapıldı.

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Şampiyonlar Ligi finalinde turistler ortalama 323 euro harcadı!

Ödeme teknolojisi şirketi Mastercard, turistlerin Türkiye'deki harcamalarını raporladı. Şampiyonlar Ligi için Türkiye'ye gelen turistlerin ortalama 323 euro harcadığı belirlendi.

Seyahat harcamaları ilk çeyrekte 22,3 milyar TL oldu!

TUİK verilerine göre yerli turistlerin yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 

Konut alan yabancı, eşyasına 4,5 milyar lira harcadı!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Akbal, "Yaptığımız araştırmaya göre, yabancılar, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'den aldıkları konuta ortalama 850 bin lira öderken, iç dizayn, beyaz eşya, ev/mutfak aletleri, döşeme gibi evin eşyasına da 150 bin lira harcadı" dedi..

Arap turistlerin tercihi günübirlik evler!

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.

Ali Erten: Yeni statlar İzmir'e çok yakışacak!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statları için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Eğer her şey yolunda giderse, 2018- 19 sezonunda 3 yeni stat hizmete girmiş olacak" müjdesini verdi.

TOKİ 13 yılda 18 bin 613 konut üretip teslim etti!

Sabah Gazetesi tarafından Bursa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, vatandaşların güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşamaları için ortak çaba harcadıklarını söyledi.

Ergün Turan: Daha güvenli yapılar için çaba harcıyoruz!

Sabah Gazetesi tarafından Bursa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, vatandaşların güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşamaları için ortak çaba harcadıklarını söyledi.

En çok harcama konut sektöründe!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Tüketici Güven Endeksi'ni değerlendirdi. Yıldırım, insanların en çok konut gibi kalıcı ve sabit bir yatırıma para harcadıklarını belirtti.

7 dev ulaşım projesinde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayollarına son 10 yılda ortalama yıllık 15.5 milyar lira harcadıklarını belirterek, “İzmit Körfez geçişi ile Körfez çevresinde 4 saat süren yol, 4 dakikaya düşecek” dedi.

Çinli turistlerin harcadıkları para Haberi

Çinli turistlerin harcadıkları para

Yapılan araştırmada, Çinli turistlerin yurtdışı seyahatlerinde günlük harcamalarının 1000 doları geçtiği ortaya çıktı. Hotels.com sitesinin araştırmasına göre, Çinli turistlerin bu harcamalarının içinde konaklama maliyeti de yok. 


Araştırma dünya genelinde üç bin Çinli ve üç bin otelciyle yapıldı. Ortalama rakam 1000 dolar olsa da lüks seyahatlerde harcamaların 8 bin doları bile aştığı görüldü. En düşük harcamalarsa 81 dolarla 810 dolar arasında...