24 / 04 / 2024

Çipli Beton nedir

Çipli Beton nedir

Elazığ’daki depremden sonra yapı denetimi yapılan binaların yıkılmadığını açıklandı. 1 Ocak 2019’da başlayan binanın betonuna çip yerleştirilerek yapılan kontrol uygulamasına 5 ülkeden talep geldi.

Çipli Beton uygulaması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” konulu seminerler düzenliyor. 

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı, 81 şehirde 405 bina denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çipler ile denetliyor, binaların güvenli olması için uğraşıyoruz. Buna göre, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik." diye ko

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, İngiltere'de 100'den fazla okul, gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar özel bir beton türüyle inşa edilmiş binalarını kullanamayacakları konusunda bilgilendirildi.

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!

Elazığ’daki depremden sonra yapı denetimi yapılan binaların yıkılmadığını açıklandı. 1 Ocak 2019’da başlayan binanın betonuna çip yerleştirilerek yapılan kontrol uygulamasına 5 ülkeden talep geldi.

Evinizin kalitesini sorgulayın!

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlam olup olmadığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebiliyorsunuz.

Güvenli binada mı oturuyorsunuz?

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlamlığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebilirsiniz.

Çipli Beton nedir Haberi

Çipli Beton nedir

Elazığ’da yaşanan felaketin ardından “Deprem değil bina öldürür” sözü tekrar doğrulandı. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yaptığı açıklamada Elazığ depreminde yapı denetimi kontrolü yapılan binaların yıkılmadığını söyledi. 1 Ocak 2019’dan itibaren inşaatta kullanılan betonun içine çip yerleştirilerek beton kalitesinin elektronik ortamda takibi yapılmasının önünü açan uygulama uçaklarda bulunan kara kutuya benzetiliyor. İnşaatlarda dökülen betonların kalitesini kontrol etmek için dökülen betonun farklı bölümlerine çipler takılıyor. Çip yardımıyla betonun kırımının ne zaman yapıldığı, hangi kalitede döküm yapıldığı, hangi mühendis tarafından kontrolü yapıldığı, hangi laboratuvarda denetimi yapıldığı elektronik ortamda veriler kayıt altına alınıyor. Türkiye’deki bu uygulamaya 5 ülkeden istek geldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Elazığ ve Malatya’daki deprem felaketleri yapı denetimin önemini bir kez daha ortaya çıkardı....