29 / 03 / 2024

çipli beton sistemi

çipli beton sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamu inşaatlarında Elektronik Beton İzleme Sistemi zorunlu olacak

Beton numuneler kayıt altına alınıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlardan alınan beton numunelerinin RFID (çip) sistemi ile yazılım sisteminin uygulanmaya başlandığını söyledi.

Evinizin kalitesini sorgulayın!

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlam olup olmadığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebiliyorsunuz.

Müteahhitler kentsel dönüşümde de sınıflandırıldı!

Müteahhitlerin 9 ayrı grupta sınıflandırıldığını söyleyen Bakan Kurum, Kentsel Dönüşüm uygulamalarında bu sınıflandırılmaya dikkat edildiğini söyledi.

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı, 81 şehirde 405 bina denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çipler ile denetliyor, binaların güvenli olması için uğraşıyoruz. Buna göre, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik." diye ko

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!

Elazığ’daki depremden sonra yapı denetimi yapılan binaların yıkılmadığını açıklandı. 1 Ocak 2019’da başlayan binanın betonuna çip yerleştirilerek yapılan kontrol uygulamasına 5 ülkeden talep geldi.

Kamu binalarına çipli takip sistemi!

Elektronik beton izleme sistemi yapı denetimlerinde kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ile bağlı kuruluşların tüm yapı denetimini yürüttüğü tüm yapı işlerinde de artık beton izleme sistemi kullanılacak…

Beton numuneler kayıt altına alınıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlardan alınan beton numunelerinin RFID (çip) sistemi ile yazılım sisteminin uygulanmaya başlandığını söyledi.

Evinizin kalitesini sorgulayın!

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlam olup olmadığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebiliyorsunuz.

Güvenli binada mı oturuyorsunuz?

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlamlığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebilirsiniz.

Çipli Beton uygulaması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” konulu seminerler düzenliyor. 

çipli beton sistemi Haberi

çipli beton sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamudaki inşaatlarda Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) zorunlu hale gelecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce inşaat sürecinde beton ile ilgili yaşanacak olumsuzluklara karşı önlem almak amacıyla EBİS kuruldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlıkça özel sektörde yüzde 99 başarı sağlanan bu uygulamadan yılın ilk 9 ayında ülke genelinde 2 milyon 357 bin adet numune alındı ve 41 bin 366 yapı denetimi yapıldı.

Sistemin kamuya ait üst yapılarda da kullanımıyla ilgili de Yenimahalle Yakacık Afet Konutlarında pilot uygulama gerçekleştirildi. Pilot uygulamalarda edinilen veriler ışığında, iş süreçleri ve sistem kurgusu hazırlanarak, 81 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde beton kırım cihazı kuruldu. 

Pilot uygulamanın başarı ile...