28 / 03 / 2024

Çöp vergisi nasıl ödenir

Çöp vergisi nasıl ödenir

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!

Çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Belediyelerin katı atık toplama ile kanalizasyon hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binaların çöp vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Konutlarda çöp vergisi!

Çöp vergisi uygulama ve ödeme işlemleri işyerinde ve konutlarda farklı şekilde hesaplanıyor ve ödeniyor. Peki, konutlarda çöp vergisi nasıl hesaplanır?

Çöp vergisi ödememe cezası!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergi türüne çöp vergisi deniyor. İşte, çöp vergisi ödememe cezası!

Çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Çöp vergisi 2015!

Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2015 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Çevre temizlik vergisi için ödenmesi gereken tutar, Çevre Temizlik Vergisine ilişkin Belediye Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte "Çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?" sorusunun yanıtı...

Çöp vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi nasıl ödenir? Konutlara düşen çevre temizlik vergi payı nasıl tahsil ediliyor? İşyeri sahipleri, çöp vergilerini nasıl ödüyor?

Çöp vergisi nedir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki çöp vergisi nedir? Çöp vergisi ne zaman ödenir?

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Mutfak tüpünü nasıl ucuza alırsınız! Bugün son gün! İşte 30 Eylül 2022 İpragaz tüp fiyat listesi

Ev ekonomisinde üç kuruşun dahi arandığı şu günlerde zaruri ihtiyaçlar araında yer alan mutfak tüpündeki her indirim cebinize doğrudan yansıyor. Peki 12 kilogramlık mutfak tüpü 312,50 TL yerine 28,5 daha ucuza nasıl alınır! İşte yanıtı

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

İnternetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz hafta başlamıştı. Kasım ayında sona erecek ikinci taksit ödemeleri de internetten ödenebiliyor. Peki internetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 değerli konut vergisi nasıl hesaplanır?

Değeri 5 milyon TL üzerinde olan konut sahipleri 2021 yılından itibaren emlak vergisi ödeyecek. Şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021 yılında yürürlüğe girecek.  Peki 2021 değerli konut vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2. taksit  ödemeleri başladı. Ev, arsa gibi gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar 30 Kasım'a kadar emlak vergisinin ikinci taksini ödemesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte detaylar...

Lüks konut vergisi nasıl hesaplanır? Kimler muaf?

Şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021'de hayata geçirilecek. Peki lüks konut vergisi nedir? Lüks konut vergisini kimler ödeyecek? İşte ayrıntılarıyla lüks konut vergisi...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Çöp vergisi nasıl ödenir Haberi

Çöp vergisi nasıl ödenir

Çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!

Belediyenin çevre hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor.


Çöp vergisini ödemekle yükümlü olanlar taşınmazların sahipleri değil, taşınmazı fiilen kullanan olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri ve tahsil işlemlerinde bazı farklılıklar bulunuyor. 


Çöp vergisi konutlarda ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor ve ödeniyor. Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. 


Ancak, işyeri sahiplerinin ve kiracıların çöp vergisi ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. Çöp  ödemeleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor.


2015 yılına ait çöp vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Buna göre, vergi ödemeyenlerin son 5 günü...