28 / 03 / 2024

Çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ödenmezse ne olur?



Çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetinden faydalanan  konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Çöp vergisi uygulaması konutlarda ve işyerlerinde farklı oluyor. 


Konutlar için çöp vergisi bilindiği üzere kullanılan su miktarı üzerinden su faturalarına yansıtılıyor. Su faturası ödenirken, çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor. 


Ancak dükkan sahiplerinin çöp vergisi borçlarını belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Çöp vergisinin ödenmemesi durumunda vergi mükellefi vergi cezası ödüyor. Peki, çöp vergisi ödenmezse ne olur?


Konutlar için; çöp vergisi ödenmez ise bu borç, su faturalarına yansıyor. 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılıyor. 


İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor. Ödeme emri sonrasında borçlu 7 gün içerisinde bu borcu ödemek zorunda oluyor.  Borç ödenemiyor ise 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra yoluna başvuruluyor. 


2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön