26 / 04 / 2024

Çöp vergisi ödenmezse ne olur

Çöp vergisi ödenmezse ne olur

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, işyeri çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mala sahip olan insanlar, yeni yılın başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak o edilen soruların cevapları...

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

Ev sahipleri dikkat! Kazandığınızın vergisi var!

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Çöp vergisi ödenmezse ne olur Haberi

Çöp vergisi ödenmezse ne olur

İşyeri çöp vergisi ödenmezse ne olur?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödenen vergi işyeri ve meskenler farklı şekilde hesaplanıyor.


Konutlar için çöp vergisi,  su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. İşyeri sahiplerinin veya kiracıların ise vergiyi ödeyebilmeleri için taşınmazın bulunduğu belediyeye başvuru yapması gerekiyor.


Senede 2 eşit taksit halinde ödenen çöp vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitleri ise Kasım ayında yapılıyor. 2015 çöp vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Peki, İşyeri çöp vergisi ödenmezse ne olur?


İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor....