20 / 04 / 2024

çorum çöp toplama istasyonu

çorum çöp toplama istasyonu

Çorum'da, Avrupa Birliği desteğiyle kurulacak 70 milyon liralık katı atık tesisi ve çöp toplama istasyonunun yapımına başlandığı bildirildi.

Grundig VCC 7870 Toz Torbasız Süpürge kaç lira, en ucuz nereden alınır? 2 Mart 2023 fiyat listesi...

Grundig VCC 7870 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, güçlü toz toplama performansı, büyük haznesi ve tozları içine hapseden Hepa 13 filtresi ile temizlikte en büyük yardımcınız olacak. Peki, Grundig VCC 7870 Toz Torbasız Süpürge kaç watt? İşte detaylar...

Arnica Tesla Plus Elektrikli Süpürge en uygun fiyata nerde satılıyor? Ne kadara satılıyor? 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Yüksek kapasiteli toz toplama ve emiş gücü ile Arnica Toz Torbasız Elektrikli Süpürge fiyatları ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

Çorum'da 17.2 milyon TL'ye satılık fabrika!

Çorum İcra Dairesi, Çorum İli, Merkez İlçesi, Pınarçay Köyü'nde bulunan fabrika ve arasını 17 milyon 243 bin 233 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 2 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Türkiye'de 2023'e kadar 3 şehir akıllanacak!

Kamu Teknoloji Platformu’nun başlattığı “akıllı şehirlere dönüşüm hareketi” ile 2023’e kadar Türkiye’den en az 3 akıllı şehir çıkması hedefleniyor. Akıllı duraklar ve akıllı çöp toplama gibi onlarca yeni uygulama hayatımıza girecek.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin yol sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki yol yapımı ve çöp toplama sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor!

Bin 200 Yahudi’yi işçi olarak alıp toplama kampına gönderilmesini engelleyen Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor. O dönem yaşananlar Schindler’in Listesi filmine konu olmuştu.

Çorum'a 70 milyon liralık katı atık tesisi!

Çorum'da, Avrupa Birliği desteğiyle kurulacak 70 milyon liralık katı atık tesisi ve çöp toplama istasyonunun yapımına başlandığı bildirildi.

3. havalimanına martı operasyonu!

İstanbul’a yapılacak yeni havalimanının yanındaki büyük çöp toplama ve geri dönüşüm alanının bölgeden kaldırılması için havalimanı yönetimi ve belediye arasında görüşmeler hızlandı. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Çorum'daki barajların doluluk oranları arttı!

Çorum’da son aylarda etkili olan yağışlarla birlikte içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlardaki doluluk oranlarında artış meydana geldi. Yapılan değerlendirmelerde 2014 yılına göre barajlarda 3 milyon metreküp su fazlalığının olduğu görüldü.

Çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Belediyelerin katı atık toplama ile kanalizasyon hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binaların çöp vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi kaç taksitte ödenir?

Boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

Belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinden alınan vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

çorum çöp toplama istasyonu Haberi

çorum çöp toplama istasyonu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, katı atık tesisi ve çöp toplama istasyonunun AB'nin sağlayacağı finansmanla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle kurulacağını belirtti. 


Tesisin 70 milyon liraya mal olacağını, projenin 2017 yılında tamamlanacağını anlatan Külcü, kış gelmeden izolasyon çalışmalarını bitirmeyi planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:


"Çöpten çıkan suyun arıtılması için buna uygun arıtma tesisi yapılacak. Merkez ve ilçelerde yapılacak bu çalışma ile çevre, doğa ve yer altı suları korunmuş olacak. Tesiste düzenleme deposu, yıllık 5 bin ton kapasiteli kompost, günlük 125 metreküp çöp sızıntı suyunun arıtılacağı arıtma ile 60 bin ton kapasiteli ambalaj atığı ayırma tesisi bulunacak. Bir engel çıkmadığı sürece tesisimiz 2017 yılında faaliyete geçmiş olacak."


Çöpten elektrik üretilecek

Proje içerisinde elektrik üretim tesisi de bulunduğuna dikkati çeken Külcü, "Tesiste metan...