28 / 03 / 2024

Çukurova Havaalanı için ortak aranıyor

Çukurova Havaalanı için ortak aranıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 28 Mayıs 2013 günü temeli atılan Türkiye'nin ilk bölgesel nitelikli Çukurova havaalanı yatırımını üstlenen şirket yabancı ortak arayışında. İşte Bakan'ın açıklaması...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Ahmet Ercan'dan Çukurova ve Hatay için deprem uyarısı!

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kıbrıs'ta dün yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarılarda bulunmuştu.

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için üstyapı ihalesi 2020'de!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'ndaki altyapı işlerinde fiziki gerçekleşmenin bu yıl sonu itibari ile yüzde 65'e yükseltilmesi hedefleniyor. Havalimanının üstyapı tesislerinin yapımı için 2020'de KÖİ dahilinde ihaleye çıkılması planlanıyor...

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çukurova Havaalanı'nın inşaatı TBMM gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel kurulu’nda Tarsus Çukurova Havalimanı'nı gündeme getirdi. Şimşek, 4 bin dönüm tarım arazisi için vatandaşlara ödeme yapıldığını açıkladı. 

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Çukurova Balkon'da kısa süre için özel kampanya!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da yer alan projesi Çukurova Balkon’da kısa süre için başlattığı özel kampanya ile yüzde 10 peşinat ve banka kredisiz 120 aya kadar 0.98 faiz fırsatı sunarak konut almayı kolaylaştırdı.

Kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Tamer Son, ''kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart'' dedi.

Kentsel dönüşüm Türkiye için milli dava olmalı!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Konut Günü kapsamında deprem gerçeğine dikkat çekti. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşümün Türkiye için milli bir dava olması gerektiğini söyledi.

Çukurova Havaalanı için ortak aranıyor Haberi

Çukurova Havaalanı için ortak aranıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 28 Mayıs 2013 günü temeli atılan Türkiye'nin ilk bölgesel nitelikli Çukurova havaalanı yatırımını üstlenen şirket yabancı ortak arayışında. 


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in Çukurova Havalanının akıbetine yönelik soru önergesine yanıt verdi. 


Bakan Elvan Seçer'e verdiği yanıt da, havaalanı projesinin 9 yıl 9 ay 10 günlük işletme süresi karşılığında özel sektör tarafından YİD kapsamında üstlenilmiş bir proje olduğunu anımsattı ve "Projeyi üstlenen firma yatırımı özkaynakları ile başlatmış ve mevcut durum itibariyle yüzde 17'lik bir fiziki gerçekleşmeye ulaşılmıştır. Ancak, yatırımı üstlenen şirket 357 milyon Euro tutarındaki yatırımın tamamını özkaynakları ile yürütme imkanı bulamadığı için şirkete ortak arayışına girmiş ve bulduğu yabancı bir ortak ile yaptığı ön sözleşmeyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne sunmuştur" dedi. 


Bakan Lütfi Elvan,...