29 / 03 / 2024

Çukurova Havalimanının ihalesi ne zaman

Çukurova Havalimanının ihalesi ne zaman

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), daha önce 15 Ocak 2016 tarihinde sona ereceği belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanı yap-işlet-devret ihalesinde teklif verme süresini 29 Ocak 2016'ya erteledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı'nın ihalesini 297,1 milyon avroya Favori İşletmecilik kazandı!

Çukurova Havalimanı ihalesinin sonucu onaylandı. İhaleyi 147'nci turda kazanan Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi, DHMİ'ye 297,1 milyon avro ödemeyi taahhüt etti.

Çukurova Havalimanı ihalesinde şartnamenin değiştirilmesi TBMM'de!

Çukurova Havalimanı'nın üstyapı tesisleri için açılan ihaleye ait şartnamenin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Çukurova Havalimanı ihalesi 20 Kasım'a ertelendi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devrine ilişkin ihale 20 Kasım'a ertelendi.

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesini Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi, 100 milyon Euro kira bedeli ile kazandı. Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptal edildi.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çukurova Havalimanı ihalesi yapıldı!

Çukurova Havalimanı’nın iç ve dış hatlar, kargo, kule ve itfaiye binaları yapım ve işletim ihalesi bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi. İhalede, 5 yatırımcı grub yer aldı. Ön görülen yatırım tutarı 250 milyon euro...

Çukurova Havalimanının ihalesi ne zaman Haberi

Çukurova Havalimanının ihalesi ne zaman

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), daha önce 15 Ocak 2016 tarihinde sona ereceği belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanı yap-işlet-devret ihalesinde teklif verme süresini 29 Ocak 2016'ya erteledi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, ihale de 29 Ocak 2016'da yapılacak. İhale ile ilgili şartname ve eklerinde yer alan hususlardaki çalışmaların devam etmesi nedeniyle ihale dokümanlarının inceleme/satışı 15 Aralık'tan itibaren...