26 / 04 / 2024

Çukurova Turizmi 2015

Çukurova Turizmi 2015

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

2015'de Çukurova turizmi gelişiyor!

Adana'da faaliyet gösteren Neks-tur turizm Seyahat Acentası ortağı deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, Çukurova'nın doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle çekim merkezi olduğunu söyledi.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı’nda yüklenici firmada problem yaşandığını ancak 20 Ekim 2015 günü yeniden ihaleye çıkacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Çukurova Balkon Kurban Bayramı kampanyası 2015!

Kurban Bayramı’nda, Mayıs ayı fiyatları ve cazip avantajlarıyla satışa devam edecek. Çukurova Balkon’da, hem peşinatsız hem de ödemeye bir yıl sonra başlayarak yine kişiye özel ödeme planıyla konut sahibi olmak mümkün.

Çukurova turizmi masaya yatırıldı!

Çukurova Uluslararası Turizm Profeş.yonelleri (SKAl) Kulübü'nün toplantısı Erkan Ozsavaş'ın başkanlığında yapıldı. Turizm profesyonelleri, bölge turizmini masaya yatırarak neler yapılmasını tartıştılar.

İsa Akdağ: Çukurova turizmi güçlenmeli!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, , Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin birer kültür hazineleri olduğunu belirterek, yetkilileri Çukurova bölgesinin tanıtımı için birlikte hareket etmeye çağırdı.

Çukurova'da sosyal tesis yapım işi ihale edilecek!

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Çukurova'da spor salonu ve sosyal tesis yapım işi 28 Mayıs 2015 günü 11:00'de ihale edilecek.

Çukurova'da 3.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı, Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan sağlık tesisi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış bedeli 3 milyon 500 TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 3 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Çukurova'da 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Çukurova'da bulunan arsa, Adana Satış Memurluğu tarafından 14 Temmuz 2015 günü saat 10:30 ile 10:45 arası ihale ediliyor.

Çukurova Mühendislik Günleri 2015 YAPI etkinliği gerçekleşti!

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Kulübü ve genç İMO tarafından düzenlenen “Çukurova Mühendislik Günleri 2015 YAPI” etkinliği İ. Akif Kansu Salonu’nda gerçekleştirildi..

Çukurova Mühendislik Günleri 2015 YAPI etkinliği düzenlendi!

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Kulübü ve gençİMO tarafından düzenlenen "Çukurova Mühendislik Günleri 2015 YAPI" etkinliği İ. Akif Kansu Salonu'nda gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Adana elektrik kesintisi 4 Nisan 2015!

Adana'nın Seyhan, Karataş, Çukurova, Yüreğir, Karaisalı, Pozantı, Ceyhan ve Sarıçam ilçelerinde 4 Nisan 2015 cumartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Çukurova Turizmi 2015 Haberi

Çukurova Turizmi 2015

Bölgenin turizm alanında en güçlü yapılarından birisi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ile Çukurova'nın turizmini ve geleceğini konuştuk. 


Çukurova'nın turizm potansiyeli nedir? 

Bölgede yaşayan her medeniyet, her din, her kültür çok önemli eserler bırakmış. Bu da bölgenin kültür ve inanç turizmi açısından potansiyelini gösteriyor. Elbette bölgenin tarih boyunca cazibe merkezi olmasının coğrafî, doğal nedenleri var. Yani tarih, kültürel ve inançsal miras, doğal güzellikler bir arada Çukurova'da. 


ÇEŞİTLİLİK VAR 


Çukurova yöresinin önemini anlamak için bütününü tanımak, bilmek, gezmek gerekiyor şu halde... 

Günümüzde, mesela inanç ve kültür turizmi açısından bakarsak, Hatay'ın, Antakya'nın Hıristiyan alemi için önemini biliyoruz. Tarsus ona keza. Antakya ve Tarsus'tan söz edip Silifke'yi, Mut'u atlayabilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde îslam alemi açısından önemli olan merkezler de...