25 / 04 / 2024

daire eklenti alanları

daire eklenti alanları

Bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler eklenti olarak ifade ediliyor. Peki dairenin eklentisi nedir? Hangi alanlar daire eklentisi olabilir?

Hangi alanlar eklenti kapsamına giriyor?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler eklenti alanları olarak tanımlanıyor. Peki hangi alanlar eklenti kapsamına giriyor? İşte yanıtı...

Fi Yapı'dan daire alanlar dikkat! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan daire alanlar için bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

Avenue İstanbul Evleri nerede?

Avenue İstanbul Konutları Gül İnşaat tarafından 436 daire, ticaret alanları ve iki katlı AVM olarak planlandı. Avenue İstanbul Evleri nerede?

Kuleli Evleri Bomonti’den daire alanlar Koruncuklara bağış yapacak!

Yıldırım Yapı Grubu, Koruncuk Vakfı ile çocukların hayatında fark yaratacak bir kampanya başlattı. Yıldırım Yapı Grubu, yıl boyunca Kuleli Evleri Bomonti’den daire satın alanlar adına Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağış yapacak.

Beylikdüzü Huzurlu Marmara daire fiyatları!

Beylikdüzü Huzurlu Marmara daire fiyatları alanları ve cephelerine göre değişiyor. 27 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede banka kredisi veya firma bünyesinde kredi kullanılabiliyor.

Denizİstanbul Keleşoğlu daire fiyatları!

Denizİstanbul Keleşoğlu daire fiyatları alanları ve konumlarına göre değişiyor. Banka kredisiyle vade imkanı sunan projede 4 bin 500 adet konut ve 300 adet villa yer alıyor.

Hill Kartal Yakacık daire fiyatları!

Hill Kartal Yakacık daire fiyatları alanları ve konumlarına göre değişiyor. Marina'ya 8 dakika yakınlıkta olan proje buhar odası ve teras havuzu gibi sosyal donatı alanları yer alıyor.

Keleşoğlu Deniz İstanbul daire fiyatları!

Keleşoğlu Deniz İstanbul daire fiyatları alanları ve konumlarına göre değişiyor. İstanbul Beylikdüzü Yakuplu'da inşa edilen projede 4 bin 500 konut ve 300 villa bulunuyor.

Küçükçekmece Sone İstanbul daire fiyatları!

Küçükçekmece Sone İstanbul daire fiyatları alanları ve konumlarına göre değişiyor. Cathay İnşaat tarafından hayata geçirilen projede toplam 1.067 adet konut bulunuyor.

Adam Kule Rezidans daire fiyatları!

Adam Kule Rezidans daire fiyatları alanları ve cephelerine göre değişiyor. Dap Yapı imzası ile hayata geçirilen projede 48 ay vade farksız taksit imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

N5 Suites'ten daire alanlar ticari tapuya sahip oluyor!

Özyurtlar İnşaat, N5 Suites Otel+Residence projesinden ev almak isteyenler için 'yeni bir kampanya başlattı. Buna göre daire alanlar ticari tapuya sahip oldukları için oturmadıkları ya da kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebilecek.

Folkart Yapı Folkart Life Bornova satılık daire!

Folkart Yapı Folkart Life Bornova satılık daire fiyatları, dairelerin konum ve büyüklüklerine göre değişiklik gösteriyor. Projede daire alanları 34 metrekare ila 153 metrekare arasında değişiyor.

Bornova Folkart Life satılık daire!

Bornova Folkart Life satılık daire alanları 46 metrekare ile 211 metrekare arasında değişiyor. Banka kredisine uygun olan proje Folkart Yapı imzası ile hayata geçiriliyor.

daire eklenti alanları Haberi

daire eklenti alanları

Dairenin eklentisi!

Eklenti kısımları; Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler olarak ifade ediliyor.


Eklentiler, bağımsız bölümün dışında yer alıp; o bağımsız bölüme ait alanlar olarak karşımıza çıkıyor.


Eklenti bölümleri, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler, ait olduğu bağımsız bölümün bütünleyici parçası sayılır. 


Ayrıca, o bölümün maliki, eklentilerin de tek başına maliki oluyor.


Yukarıda yer alan bilgilerden de anlaşılacağı üzere dairenin eklentisi, kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları gibi alanlar olabilir.


Eklentiler kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesine kaydedilir ve bunlardan ana yapının oturduğu zeminin dışında kalanlar kadastro planında veya tapu haritasında ayrıca gösterilir.


Bağımsız bölüm üzerinde kat...