24 / 04 / 2024

damga vergisi 2018

damga vergisi 2018

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi için beyanname dönemi 26 Mart, ilk taksit ödeme dönemi ise 31 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Döviz kira gelirinin vergisi 2018!

Yabancı para üzerinden gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler nasıl vergilendirilecek? İşte döviz kira gelirinin vergisi 2018..

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisinde indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

İşyeri emlak vergisi 2018!

İşyeri sahiplerinin her sene ödemesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2018 ne kadar?

Konut emlak vergisi 2018!

Konut sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi için ödemeler 1 Mart'ta başlıyor. Peki, konut emlak vergisi 2018 ne kadar?

Emsal kira gelir vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene içerisinde elde edilen Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira gelir vergisi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini satarak kazanç elde eden kimseler, bu sene değer artış kazancı vergisi ödeyecek. Peki, Değer artış kazancı vergisi 2018 ne kadar?

3 maddede kira gelir vergisi 2018!

2017 yılı içerisinde ev ve işyerlerini kiraya veren mülk sahipleri,  istisna sınırından yüksek gelir elde ettiyse bu yıl vergiden sorumlu tutulacak. İşte 3 maddede kira gelir vergisi 2018...

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Emlak vergisi 2018 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2018 ne zaman ödenecek? İlk taksitler ne zaman başlayacak?

damga vergisi 2018 Haberi

damga vergisi 2018

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı.  Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, TL'ye dönüştürülecek kira sözleşmelerinde damga vergisi ödenecek mi? İşte Dünya Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Sezer'in yazısı...


12 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda" yapılan değişiklikle; Türkiye'de yerleşik kişilerin belirlenen özel haller dışında, kendi aralarında, menkul gayrimenkul alım, satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing, iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde, sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırlamayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu düzenleme ile Türkiye sınırları içerisinde döviz cinsinden yapılan sözleşmelere sınır getirilerek, bundan böyle yapılacak tüm sözleşmelerin Türk Lirası olarak yapılması...