28 / 03 / 2024

damga vergisi hesaplama 2013

damga vergisi hesaplama 2013

Resmi belgeler için ödenmesi istenen vergi, "Damga vergisi" olarak karşımıza çıkıyor. Peki hangi belge için ne kadar ödenmesi gerekiyor? Damga vergisi fiyat listesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Damga vergisi hesaplama 2013!

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlem karşılığında damga vergisi isteniyor. Peki bu vergi neye göre hesaplanıyor? Damga vergisi hesaplama 2013 bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki kira damga vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021...

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Emlak alım satım vergisi hesaplama 2015!

Emlak alım satım işlerinde tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Söz konusu emlak alım satım vergisi işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak alım satım vergisi hesaplama 2015..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi damga vergisi ödenir mi?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak ifade ediliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi damga vergisi ödenir mi?

Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi!

Taşınmaz mal kiralamalarında genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında yapılan bu sözleşme "sözlü kira sözleşmesi" oluyor. Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi ödenir mi?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira kontratı için de bu vergi ödeniyor. Ancak her kontrat için değil, noterde imzalanan kontratlar için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2015 nedir?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira kontratı damga vergisi zorunlu mu?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratı damga vergisi zorunlu mu? Kira kontratı için ne kadar damga vergisi ödenir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul gelir vergisi; taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015..

İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi!

İrtifak hakkının kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerli olması, resmî şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, irtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi? İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenmez mi?

damga vergisi hesaplama 2013 Haberi

damga vergisi hesaplama 2013

Damga vergisi fiyat listesi!

Bir hüküm içeren, imzalanan ya da imza yerine geçen ibarelere sahip; ibraz edilebilir belgerler için devlet damga vergisi istiyor. Damga vergisi hesaplamaları, sigorta ve gelir vergisi kesilmeden önceki tutar olan "Brüt Ücret" üzerinden yapılıyor. Damga vergisine tabi kağıtlar hangileridir, diye merak ediyorsanız hemen birkaç örnek verelim.


Örneğin, ticari ve mütedavil senetler, ipotekli borç senedi, irat senedi, bilançolar ve gelir tablosu gibi hüküm içeren kağıtlar damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi 2013 detayları ve diğer kağıtlar için "Damga Vergisi" hükümlerini inceleyelim.


Damga vergisine tabi kağıtlar ve Damga vergisi fiyat listesi..

I. Akitlerle ilgili kağıtlar  

A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar:  

1. Mukavelenameler,  taahhütnameler ve temliknameler             

(Binde 8,25)

2. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira...