20 / 04 / 2024

damga vergisi ne kadar

damga vergisi ne kadar

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Damga vergisi kanunu genel tebliği seri no:58!

58 seri nolu damga vergisi kanunu genel tebliği, 30 Aralık 2014 tarihinde 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2015 yılı damga vergisi yeniden değerleme oranları...

Damga vergisi tutarları 2013!

2013 yılına ait damga vergisi tutarları, 1 Ocak 2013 tarihinde 28515 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Damga vergisi tutarları 2013, 56 Seri No'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde bulunuyor...

Damga vergisi fiyat listesi!

Resmi belgeler için ödenmesi istenen vergi, "Damga vergisi" olarak karşımıza çıkıyor. Peki hangi belge için ne kadar ödenmesi gerekiyor? Damga vergisi fiyat listesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Damga vergisi hesaplama 2013!

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlem karşılığında damga vergisi isteniyor. Peki bu vergi neye göre hesaplanıyor? Damga vergisi hesaplama 2013 bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

damga vergisi ne kadar Haberi

damga vergisi ne kadar

Tüm resmi dairelerin ve kamu tüzel kişiliğine sahip kurumların (ihale kanunlarına tabi olsun veya olmasın) her türlü ihale kararları damga vergisine tabidir. Halk arasında söz konusu ihale kararı için ödenen damga vergisi “karar pulu” olarak da adlandırılmaktadır. Söz konusu damga vergisi, ihale kararının alınması ile doğmaktadır. Sözleşmenin düzenlenmiş olması durumunda ise ayrıca sözleşmeye ilişkin damga vergisi doğmaktadır. Yani bir ihale dahilinde hem ihale kararının hem de sözleşmenin imzalanmasında damga vergisi doğmakta ve ödenmektedir. İhalenin değişik nedenlerle iptal edilmesi halinde ödenen bu damga vergilerinin ne olacağı uzun yıllar idare ile mükellefler arasında tartışma yaratmıştır. Konu hakkında Maliye Bakanlığı’nın 29.09.2016 tarihinde yayınlamış olduğu 60 Seri no.lu Damga Vergisi Genel Tebliği ile konu açıklığa kavuşturulmuştur.


Söz konusu tebliğ hükümlerine göre, Damga Vergisi Kanunu...