20 / 04 / 2024

damga vergisine depozito tabi midir

damga vergisine depozito tabi midir

Depozito ile ilgili yasal esasların yer aldığı Borçlar Kanunu gereğince, depozito bedeli en fazla üç aylık kira bedeline eşit oluyor. Peki, depozito damga vergisine tabi midir?

Konutta KDV ve damga vergisine yeni düzenleme!

Konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar gereğince, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf olacak..

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı!

Kira kontratı,kiralamalarda taraflar arasında imzalanıyor. İmzalanan bu kontrat damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki kontrat kefilliyse ne kadar ödenir? İşte kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı..

Mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı?

Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı? İşte Gelir İdaresi Başkanlığının ilgili genelgesi...

Kira sözleşmesinin uzamasında damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutuluyor. Bu vergi, 2015 yılı için binde 1,89 olarak tespit ediliyor. Peki, kira sözleşmesinin uzamasında damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Taşınmaz kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi bazı durumlarda damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır? Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Kira damga vergisi ödeme süresi!

Resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergiye kira damga vergisi deniyor. Peki, kira damga vergisi ödeme süresi ne kadardır?

Damga vergisi beyannamesi nasıl yazılır?

Kira sözleşmesi damga vergisi beyannamesi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde vergi dairelerine beyan edilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi beyannamesi nasıl yazılır?

Damga vergisi hesaplaması 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak ifade ediliyor. İşte, damga vergisi hesaplaması 2015!

Damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşmeler için devlet tarafından damga vergisi talep ediliyor. Peki, damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi nedir?

2015 damga vergisi oranları!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye damga vergisi deniyor. Damga vergisi oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 damga vergisi oranları!

Kira sözleşmesi damga vergisi 2015 oranları!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2015 oranları...

damga vergisine depozito tabi midir Haberi

damga vergisine depozito tabi midir

Depozito damga vergisine tabi midir?

Depozito ile ilgili yasal esasların yer aldığı Borçlar Kanunu gereğince, depozito bedeli en fazla üç aylık kira bedeline eşit oluyor.


Kira bedeli yerine sayılmayan depozito bedeli kira başlangıcında vadeli hesaba yatırılıyor. Sözleşme sonunda ise, ev sahibinin onayı ile depozito bedeli kiracıya geri ödeniyor. 


Depozito damga vergisi..

Depozito bedeli damga vergisi hususuna gelince; depozito "kira bedeli" olmadığı için damga vergisine tabi tutulmuyor. Buna karşın kira bedeli damga vergisine tabi tutuluyor.


2014 yılında belirlenen damga vergisi oranlarına göre kira sözleşmeleri için binde 1,89 oranında vergi tahsil edilmesi gerekiyor.


Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın...