24 / 04 / 2024

Danimarka İklim Fonu

Danimarka İklim Fonu

Danimarka İklim Fonu (KIF), yaklaşık 1.2 milyar euroluk yenilenebilir enerji yatırımına destek verecek. Türkiye’deki yatırımcılar da 2-15 milyon euro arasındaki yatırımlarına KIF’i azınlık hisseyle ortak alıp finansman sağlayabilecek

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

TORKAM 42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu toplantısı tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. İşte toplantı detayları...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu 11 Nisan'da anlatılacak!

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF), yatırımcılara sunuluyor. 

TapuTakas ve Gayrimenkul Fonu’ndan bir ilk!

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank’ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

Aile gayrimenkul yatırım fonu kurulacak!

Omurga Yapı "Omurga Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu” için dörtte bir talep topladı. Omurga Gayrimenkul Portföy, fon portföyünü oluşturduğunda borsa® halka arz edecek. Şirket ikinci fonunu ise bu sene ihraç etmeye hazırlanıyor...

Tual Bahçekent ve Tual Adalar projeleri Danimarka’da görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik projesi olan Tual Bahçekent ve Tual Adalar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen resepsiyonla tanıtıldı. 

Akbatı AVYM Gayrimenkul Yatırım Fonu talep topluyor!

Logos Portföy, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne yatırım yapacak 1. Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplamaya başladı.

Borsaya 3 yeni gayrimenkul fonu geliyor!

Borsa İstanbul'da 3 adet Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Belgesi 29 Kasım Çarşamba gününden itibaren işlem görmeye başlayacak.

Hindistan'dan Türkiye'ye yeşil iklim fonu konusunda destek mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşme gerçekleştirdi.

İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Hükümetin bu yılın mart ayı itibariyle ekonomiyi desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu politikalardan Kredi Garanti Fonu (KGF), ekonomik büyümeyi destekliyor. Peki, İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Varlık Fonu arsa yatırımcısına sıfır faizli kredi verecek!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsalar için yatırımcıya sıfır faizli kredi verilecek. 

Norveç Varlık Fonu 1 trilyon dolar büyüklüğe ulaştı!

Norveç Varlık Fonu'nun piyasa değeri 7 trilyon 810 milyar Norveç kronu büyüklüğüne ulaşarak tarihinde ilk defa 1 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Varlıkların yüzde 2,5'i gayrimenkul kıymetlerden oluşuyor.

Danimarka İklim Fonu Haberi

Danimarka İklim Fonu


Danimarka İklim Fonu (KIF), yaklaşık 1.2 milyar euroluk yenilenebilir enerji yatırımına destek verecek. Türkiye’deki yatırımcılar da 2-15 milyon euro arasındaki yatırımlarına KIF’i azınlık hisseyle ortak alıp finansman sağlayabilecek


Danimarka İklim, Enerji ve Yapı Bakanı Rasmus Helveg Petersen, ülkesinde devletin ve emeklilik fonlarının katkısıyla oluşturulan Danimarka İklim Fonu’nun (KIF) 2-15 milyon euro arasındaki yenilenebilir enerji yatırımlarını azınlık hisse alarak destekleyeceğini söyledi. Fon’un hedeflediği ülkeler arasında Türkiye de var. Danimarka İklim, Enerji ve Yapı Bakanı Rasmus Helveg Petersen geçtiğimiz hafta 5-6 Kasım günlerinde gerçekleştirilen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi TÜREK 2014’ün baş konuğuydu. Petersen, TÜREK’in ilk günü, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yönettiği bir oturumda da konuşmacıydı. Helveg Petersen 6 Kasım’ da ise beraberindeki bir heyetle birlikte bir gün süren çeşitli...