19 / 04 / 2024

danışıklı satış

danışıklı satış

Muvazaalı durumunun kaldırılması ve muvazaalı satışın iptal edilmesi için taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, muvazaalı durumu nedir? Muvazaalı satış nasıl iptal edilir?

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Avrupakent GYO'dan dev satın alma: Avrupa Konutları Esentepe'den 14 adet dükkan ile 2 adet ofis alındı!

Avrupakent GYO, Avrupa Konutları Esentepe'den 13 adet asma katlı depolu dükkan, 2 adet ofis ile 1 adet depolu dükkan satın aldı. İşte o satın alma ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul uzmanından konut satışı açıklaması: 2018 krizinden hallice!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün konut satış rakamlarını açıkladı. 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satılırken Gayrimenkul uzmanı Celal Erdoğdu'dan konut satışı açıklaması geldi.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

A101’de ‘şok’ kampanya! Teknolojik ürünler avantajlı fiyatlarıyla 29 Haziran’dan itibaren satışta, kaçırmayın!

A101, bu haftaya özel oldukça cazip ve tüketicilerin ilgisini çekecek bir kampanya düzenledi. 29 Haziran’dan itibaren televizyonlardan beyaz eşyaya, cep telefonundan kulaklığa kadar çok çeşitli teknolojik ürünler oldukça uygun fiyatlar ile satışa sunulacak.

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

Realme 11 Pro+'dan rekor satış! İşte fiyatı ve özellikleri

Realme'nin yeni fiyat performans telefonu Realme 11 Pro+ , satışa çıktığı andan itibaren vatandaşın büyük ilgi gördü. Telefon, Hindistan'daki ilk satışında yeni bir rekora imza attı. 

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

Birikmişi olanlar yaşadı! Milli Emlak’tan her keseye uygun arsa!

Milli Emlak İzmir Buca’dan arsa satışı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

danışıklı satış Haberi

danışıklı satış

Muvazaalı durumu nedir?

Muvazaa, bir hukuki ilişkinin taraflarının, üçüncü kişileri aldatmak amacıyla, gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda yaptıkları gizli anlaşma oluyor.


Örneğin borcuna karşılık evini kaybetmesi riski olan birinin evini bir tanıdığına satmış gibi göstermesi "muvazaalı satış" oluyor.


Muvazaalı durumunun kaldırılması ve muvazaalı satışın iptal edilmesi için taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.


Davada husumet tapu dairesinde adına tescil yapılmış kişiye yöneltiliyor.


Dava süreci:

Tapu kayıtlan getirtilir. 

Kayıt sebepleri araştırılır.

Taraf şahitleri dinlenir.

Keşif yapılır. 

Bilirkişi mütalaası alınır. 

Neticede, hasıl olan kanaata göre karar verilir.



Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?




Işıl Seren...