26 / 04 / 2024

dara harabeleri

dara harabeleri

‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Dara Harabeleri’ndeki kazılar başlıyor. Harabeleri dünya turizmine kazandırmak istediklerini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Toprağın altında saklı tarih gün yüzüne çıkarılmalı.” diyor.

Dara Harabeleri için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

10 bin yıllık Dara Harabeleri'nde çıkan Babil ve Pers imparatorluklarına ait tarihi kalıntılar çıkınca, koruma amaçlı imar planı hazırlandı...

Azimi İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Azimi İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta Hasan Dara tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Doğalgaz ve elektrik faturalarına düzenleme mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti sonrasında Gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Erdoğan, yüksek gelen doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili, ''Biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız.'' dedi.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uzdar Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzdar Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Imran Amın Dara ve Melih Uzun ortaklığında kuruldu.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Şerdil Dara Odabaşı'dan Kalamış Yat Limanı tepkisi!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme kararına ilişkin konuştu. Odabaşı, karara tepki gösterdi.

Rexx Sineması yılan hikayesine döndü: Yıkılacak mı yıkılmayacak mı?

Rexx Sineması'nın akıbeti belirsizliğini koruyor. Salonun çevresinin levhalarla korunmaya alınması üzerine yıkımın başlayacağı iddia edildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı ise "Yıkım yok" dedi. Vakıf da, yıkımın şu an yapılmayacağını, güvenlik önlemi aldıklarını açıkladı. 

Gümüşhane Santa Harabeleri korunmak için tescillendi!

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

dara harabeleri Haberi

dara harabeleri

Mardin’de Babil ve Pers imparatorluklarına karargahlık yapmış 10 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Dara Harabeleri’nde kazılar yeniden başlıyor. İki yıl önce çalışmalara ara verildiğini söyleyen Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bunun için 50 bin TL ödenek ayırdığını belirtiyor. Babil ve Pers imparatorluğu zamanında 100 bin kişilik askeri garnizon merkezi olarak kullanılan Dara’da bulunan tarihi dokuyu korumak için şubat ayında ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlandı. İhaleye çıkarılan proje kapsamında önümüzdeki yıldan itibaren Dara Harabeleri koruma altına alınacak. Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin’in gerek yer üstünde gerekse yer altında bulunan tarihi zenginlikleri ile dünyanın en önemli antik kentlerinden bir tanesi olduğuna işaret ederek, Dara Harabeleri’ni dünya turizmine kazandırmak için çalıştıklarını dile getiriyor. Dara’da...