28 / 03 / 2024

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.



Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla belediyeye tahsis edilmesi için çağrı yapmıştı. Çağrısına şu ana kadar yanıt alamayan Odabaşı'ndan konuya ilişkin 6 yeni soru geldi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; tarihi tren istasyonlarının Kadıköy Belediyesi’ne verilmesi çağrısını yenileyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bu istasyonları ne olarak kullanmayı planlıyorsunuz? İşletmeye vermek için düşündüğünüz vakıf ya da dernek var mı? Kiralama yöntemi olarak neyi yöntem seçtiniz; Tahsis mi, ihale mi? Daha ne kadar susacaksınız?” sorularını sordu. 

Şerdil Dara Odabaşı ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TCDD’nin sessizliği sebebiyle eleştiriler yapan Odabaşı, “Sonuç alana kadar devam edeceğiz. Onlar sessizliklerini korusa da mücadelenin ilk ayağını kazandığımızı düşünüyoruz. Eminiz ki, şimdi tarihi istasyonların restorasyonlarını yapmak için çalışıyorlar sessiz sessiz. Yakında çıkıp, ‘biz zaten yapacaktık' diyecekler. Bu da bir kazanım. En nihayet derdimiz üzüm yemek.” diye konuştu.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

İSPARK sessiz sedasız fahiş zam yaptı!


Geri Dön