19 / 04 / 2024

Demiryolları özelleşecek

Demiryolları özelleşecek

Yıldırım, yeni bir adım attıklarını ve bakanlığının kuruluş kanununda Demiryolları Düzenleme Genel Kurulu oluşturduklarını aktardı

Raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek!

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, "2023'te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek" dedi.

Kayseri Mithatpaşa imar hareketleriyle güzelleşecek!

Kayseri Mithatpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ''İmar hareketleriyle birlikte mahallemiz daha da güzelleşecek'' diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kırşehir'de özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan arsayı ve arsa üzerinde bulunan yapıları özelleştirecek. İhale 14 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek.

Kayseri Kocasinan dönüşümle güzelleşecek!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Kocasinan Belediyesi Ziyagökalp Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı düzenledi.

ÖİB 3 ildeki 14 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Erzurum ve Yalova'daki 14 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhale 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..

TCDD'nin Niğde'deki gayrimenkulü özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Niğde'deki gayrimenkulünün satışını onayladı..

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

ÖİB 5 ilde 19 alanı özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 5 ilde 19 alan satış yöntemi ile özelleştiriliyor. İhaleler farklı tarihlerde gerçekleşecek..

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek!

Maliye Bakanı Ağbal: "Yasal düzenlemenin akabinde, BDDK'ya gerekli başvurular yapılacak ve Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek. Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var" dedi.

Sümer Holding 14 ildeki 21 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Sümer Holding, 14 ildeki 21 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhaleler 24 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Ankara Gölbaşı'ndaki 11 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı'ndaki 11 gayrimenkulü özelleştiriyor. “Satış” yöntemi ile özelleştirilecek gayrimenkullerin ihalesi 20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 ildeki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Sümer Holding 7 ildeki 10 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Erzincan ve İzmir'de bulunan 10 gayrimenkulü özelleştiriyor. “Satış” yöntemi ile özelleştirilecek gayrimenkullerin ihalesi 21 Mart'ta gerçekleşecek.

Demiryolları özelleşecek Haberi

Demiryolları özelleşecek

Demiryolları da özelleşecek'


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit körfez geçişi dahil) otoyolu projesi kapsamında yapılacak İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nün üç boyutlu tam modelinin "Rüzgâr Tüneli" testi için geldiği İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin gelecek dönemde demiryollarına ağırlık vereceğini söyledi. 


"Serbestleştirmediğimiz tek alan demiryolları kaldı. Onu da serbestleştireceğiz" diyen Yıldırım, yeni bir adım attıklarını ve bakanlığının kuruluş kanununda Demiryolları Düzenleme Genel Kurulu oluşturduklarını aktardı. Binali Yıldırım, bu kurumun amacının demiryolu işletmeciliğine özel sektör de girdiği zaman hakem rolü oynamak olduğunu ifade ederek, "Yeni hatların sertifikasyonunu yapacak, ücretleri, tarifeleri, hatları belirleyecek, ruhsatları verecekv" diye konuştu. İkinci adımda amaçlarının Devlet Demiryolları Kanunu'nu değiştirmek olduğunu anlatan bakan, "Mevcut kanuna göre, devlet demiryollarının tekel hakkı var. Başkası demiryolu yapamıyor. Ayrıca yapılmış...