23 / 04 / 2024

Demre Beymelek Taş Evleri

Demre Beymelek Taş Evleri

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 120 yıllık taş evlerde kalıyor. Günlük köy yumurtası toplayıp, keçi sağan tatilciler, Likya Yolu ve Saint Nicolaus Yolu'nda tarihe tanıklık ediyor.

Antalya'da satılık iş yeri!

Demre Belediye Başkanlığı Antalya Demre Beymelek'te yer alan iş yerini satışa çıkardı. Satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Antalya Demre Belediyesi'nden satılık 76 iş yeri!

Antalya Demre Belediyesi, Antalya ili, Demre ilçesi, Beymelek Mahallesinde yer alan 76 iş yerini satıyor...

Antalya Demre Sanayi Sitesi'nin inşaatı yeniden başladı! 

Antalya Demre Belediyesi'nce Beymelek Mahallesi'nde inşa edilen Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Özak GYO Demre 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak GYO, Antalya İli Demre İlçesi Zümrütkaya Mahallesi'nde yer alan daimi ve müstakil üst hakkına ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu KAP'ta yayınlandı.

Demre Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Demre Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Remzi Önecek tarafından kuruldu.

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre Taşdibi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulünün ön izin süresi 4 ay uzatıldı.

Demre Kruvaziyer Limanı'nın ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Antalya Demre'de yapılması planlanan Demre Kruvaziyer Limanı projesi için ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Antalya Sakar Deresi'ndeki taşkın koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre'nin Köşkerler Köyü'nün taşkın riskini azaltacak olan Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulundu.

Antalya Beymelek Mahallesi'nde altyapı çalışmaları başladı!

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Mahallesi'nde su taşkınlarının önlenmesi için menfez çalışması başlatıldı.

Demre Beymelek Taş Evleri Haberi

Demre Beymelek Taş Evleri

Beymelek Mahallesi'nin ilk yerleşim yeri olan denizden 400 metre yükseklikteki Beymelek Taş Evler'e gelenler, farklı bir tatil deneyimi yaşıyor. 1.5 yıl önce Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve kapanan Beymelek Belediyesi'nin hazırladığı proje ile alternatif turizmin hizmetine sunulan Beymelek Taş Evler, yaklaşık 120 yıllık taş binalardan oluşuyor.

Özellikle doğa meraklısı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bölgede taştan binaların duvarları, Likya figürleri ve antik köy eşyalarıyla süslenmiş. Bölgeye getirilen Likya tipi 2 ambardan biri fotoğraf müzesi, diğeri de Likya eserlerinin imitasyonlarının yer aldığı küçük bir müze olarak hizmet veriyor. Taş evlerde tatil yapan turistler kahvaltı için günlük yumurtalarını kümesten, sütlerini ise keçilerden kendi elleriyle sağarak doğal yaşamın tadını çıkarıyor. Bölgede safari ve yürüyüş yapan gruplara katılanlar ise önce 'Barış...