29 / 03 / 2024

Deprem risk raporu nasıl alınır

Deprem risk raporu nasıl alınır

Riskli yapı, deprem, sel, heyelan gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı yapılar olarak tanımlanıyor. Peki bir yapı için afet riski raporu nasıl alınır?

Deprem risk raporu dilekçesi!

Bir yapıda bina ortak kararına bakılmaksızın bir kimsenin müracaatı ile yapıda risk analizi yapılıyor. Deprem risk raporu için Bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşlara deprem risk raporu dilekçesi ile başvuruda bulunulması gerekiyor...

Deprem risk raporu nedir?

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Bakanlık Yetkili Kuruluşlarına başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız gerekiyor. Peki deprem risk raporu nedir? Deprem risk raporu nasıl alınır?

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İşte AFAD Müdürü'nün o açıklamaları... 

İstanbul'da bu bölgeler boşaltılmalı! Japon deprem uzmanı bir bir anlattı: Marmara Bölgesi risk altında!

32 senedir Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin ne zaman olacağını kimsenin yüzde 100 bilemeyeceğine dikkat çekti ve "Bir sene içinde de olabilir, on sene içinde de... Ama hemen şimdi hazır olunmalı" şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü tek tek açıkladı: Riskli yapılar bir an dönüştürülmeli!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin etkilerini en aza indirme konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Orhan Tatar'ın o açıklamaları...

AFAD tek tek açıkladı: Tam 38 bin artçı sarsıntı yaşandı! Her an 5-5,5 üzeri deprem olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremlerden sonra yaklaşık 38 bin artçı sarsıntının olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

Deprem risk raporu nasıl alınır Haberi

Deprem risk raporu nasıl alınır

Afet riski raporu!

Riskli yapı, deprem, sel, heyelan gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı yapılar olarak tanımlanıyor.

6306 sayılı kanun uyarınca Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar öncelikle malikleri tarafından tespit ettiriliyor.

"Kentsel Dönüşüm Kanunu"ndan yararlanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılmış bir kuruluşa başvurarak, binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız yeterlidir. 


"Deprem Risk Raporu" alınabilmesi için binadan bir kişinin yetkili bir kuruluşa başvuruda bulunması kanunen yeterli olup, bina ortak kararına gerek yoktur.


Deprem Risk Raporu öncesi hazırlanması gereken belgeler

- İlgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya mimari proje temin edilir;


- İlgili Belediye’de binanıza ait proje bulunamadığı takdirde binanızın taşıyıcı sistem rölöve projesi tarafımızdan hazırlanacaktır.


- Varsa binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar;


- Bakanlık...