28 / 03 / 2024

Deprem risk raporu nedir?

Deprem risk raporu nedir?

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Bakanlık Yetkili Kuruluşlarına başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız gerekiyor. Peki deprem risk raporu nedir? Deprem risk raporu nasıl alınır?



Deprem risk raporu nedir?

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Bakanlık Yetkili Kuruluşlarına başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız gerekiyor. Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluş olmayan şirketlerce hazırlanan Deprem Risk Raporunun hiçbir geçerliliği bulunmuyor. Bu nedenle Deprem risk raporunun Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluşlardan alınması gerekiyor.


Deprem Risk Raporunun alınabikmesi için bir binadan bir kişinin Bakanlıkça Yetkili Kuruluşuna başvuruda bulunması kanunen yeterli oluyor. Ayrıca, bina ortak kararına gerek duyulmuyor. 


Deprem risk raporu nasıl alınır?

- Deprem risk raporu için ilgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya mimari proje temin edilir.


- Varsa Binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar;


- Bakanlık Lisanslı Kuruluş Başvuru Dilekçesi 


- Tapu Fotokopisi (Daire Tapusu, Kat mülkiyetiniz (İskanınız) yok ise Daireye ait Hisseli Arsa tapusu)


- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (TC Kimlik No)


-Tapudan Kat Maliklerini ve Arsa oranlarını belirten Bağımsız Bölüm Listesini gösterir belge

 

Bu Belgeler ile örnek dilekçeyi doldurarak Bakanlık Yetkili Kuruluşuna başvuruda bulunulması durumunda, söz konusu bina için çalışmalara hemen başlanıyor.



Kentsel dönüşüm gelirleri!



Geri Dön