23 / 04 / 2024

Deprem sigortası bulunan konut sayısı

Deprem sigortası bulunan konut sayısı

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündeminde!

DASK kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem sigortası bulunan yapı sayısı mecliste!

Doğal afet sigortası kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu deprem sigortası kapsamında 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarı ile bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarına zam geldi.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Deprem sigortası bulunan konut sayısı Haberi

Deprem sigortası bulunan konut sayısı

17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yürütülen çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası oranında artış kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin üzerinden 19 sene geçti. Yaklaşık olarak 4 bin kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı Sakarya'da birçok ev yıkıldı, binlerce ev de hasar gördü.

Devletin mağduriyetleri gidermek için 2001 yılında hayata geçirdiği Doğal Afet Sigortalar Kurumu'na (DASK) müracaat sayısında son yıllarda yürütülen çalışmalarla ciddi artış oldu.

Buna göre, Sakarya'da 194 bin 190 sigorta yapılabilir konuttan 145 bin 540'ın da zorunlu deprem sigortası bulunurken vatandaşlar 48 bin 650 konutta ise sigortasız yaşıyor. 3 sene önce yaklaşık 100 bin evin sigortalı olduğu Sakarya, şimdi yüzde 74,9'luk oranla sigorta...