23 / 04 / 2024

deprem sigortası ne işe yarar

deprem sigortası ne işe yarar

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının mesken ve işyerlerine yaptırılması gerekiyor. Peki, deprem sigortası ne işe yarar? Deprem sigortası neyi kapsar?

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Zorunlu deprem sigortası fiyatları yaşanan İstanbul depremi sonrası en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Kocaeli'de kaç konut deprem sigortası yaptırdı?

CHP Milletvekili Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yayınladığı basın açıklamasında "Kocaeli’de bulunan 421 bin 370 konutun sadece 210 bin 555’i Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalandığı gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

Stüdyo dairelerde deprem sigortası primi yüzde 37 arttı!

Zorunlu Deprem Sigortası asgari prim tutarı 25 liradan birinci derecede deprem bölgesinde 70, ikinci derecedeki deprem bölgesinde 60 liraya çıkarıldı. Böylece örneğin İstanbul’un kuzeyinde Sarıyer’deki 30 metrekarelik stüdyo dairelerin deprem sigortası pr

ERGO Kocaeli’de deprem sigortasına önem veriyor!

ERGO Türkiye’nin, dün Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Kocaeli ve çevre illerde zorunlu deprem sigortasının kullanımının her geçen gün arttığı bilgisini verdi.

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

deprem sigortası ne işe yarar Haberi

deprem sigortası ne işe yarar

Deprem sigortası ne işe yarar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının mesken ve işyerlerine yaptırılması gerekiyor.


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir. Peki, deprem sigortası ne işe yarar?


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır:


Temeller /Ana duvarlar / Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar /Bahçe duvarları / İstinat duvarları / Tavan ve tabanlar / Merpenler / Asansörler / Sahanlıklar / Koridorlar...