29 / 03 / 2024

deprem sigortası senelik mi

deprem sigortası senelik mi

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde değişiklik!

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında asgari prim tutarları yeniden düzenlendi. Bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı 190 bin lira olarak belirlendi.

2018 deprem sigortası ücretleri belli oldu!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle 2018 deprem sigortası ücretleri de belli oldu. İşte DASK ücretleri 2018...

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortasız konut kalmayacak!

Zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz." dedi.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu deprem sigortası kapsamında 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarı ile bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarına zam geldi.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Kocaeli'de kaç konut deprem sigortası yaptırdı?

CHP Milletvekili Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yayınladığı basın açıklamasında "Kocaeli’de bulunan 421 bin 370 konutun sadece 210 bin 555’i Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalandığı gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

deprem sigortası senelik mi Haberi

deprem sigortası senelik mi

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılıyor.


Deprem sigortası, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl oluyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.


İşyeri DASK..

Zorunlu Deprem Sigortası‘nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekli oluyor.



Deprem sigortasını kim yaptırır?



Işıl...