25 / 04 / 2024

deprem tahminleri 2020

deprem tahminleri 2020

Malatya’da yaşanan 4.7 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür, çok çarpıcı uyarılarda bulundu.

Uzmanlardan 5 kritik deprem uyarısı!

Merkezi Sisam Adası olan deprem en büyük hasarı 87 kilometre uzaklıktaki Bayraklı ilçesine verdi. Uzmanlar, kentsel dönüşüm, imar barışı, binaları güçlendirme gibi adımların tümünün sorunun kökten çözümüne dönük olmadığını belirtiyor, “Asıl olan zemin” görüşünde buluşuyor.

İhmal varsa depremin suçu ne?

Deprem Bilimci, Jeofizik Yüksek Mühendisi, Türk Dili Araştırmacısı, gazeteci, yazar Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanacağı düşünülen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gelecek 100 yılın depremleri nerede olacak?

10 yıldır Sisam yakınlarında büyük bir deprem olacağını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'deki yıkımın ucuz atlatıldığını, en büyük hatanınsa Bayraklı tarafındaki yanlış yapılaşma olduğunu anlattı....

Anadolu'da depremler sürecek! Eviniz sağlamsa korkmayın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Anadolu’da devam etmesi öngörülen depremler için, “Eviniz sağlam bir yerde, sağlam bir yapıysa korkmanıza gerek yok” dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Dolarda deprem! Tahminleri peş peşe çıkan Selçuk Geçer flaş tahminiyle tir tir titretti! Gören inanamadı! Acil bakın!

Yaptığı tahminlerle yatırımcıların radarına giren Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili bir son dakika tahmini daha yaptı. İşte detaylar...

36 bin konut, 40 milyar TL'lik deprem dönüşümü!

Elazığ ve Malatya'da 24 Ocak 2020'de meydan gelen depremin ardından yapılan deprem konutlarının maliyeti 40 milyar dolar TL olarak açıklandı.

Necip Nasır'dan İzmir deprem konutları müjdesi: Teslimler yapılıyor!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetinde meydana gelen deprem yıkımlara sebep oldu. Yıkımdan sonra konutlar 1 yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tamamlandı. 

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

İzmir deprem konutları 26 Kasım'da teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen evlerin teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi 26 Kasım'da yapılacak.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Malatya'da 100 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

24 Ocak 2020'de Elazığ Silivri'de meydana gelen deprem nedeniyle Malatya'da hasar alan everin yerine inşa edilen 100 konut hak sahiplerine teslim edildi. 

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen 749 deprem konutu kısa süre içerisine hak sahiplerine teslim edilecek.

Elazığ deprem konutlarında son durum!

Elazığ'da Ocak 2020'de meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için yapılan konutların inşaatı hızla devam ediyor. Bugüne kadar kentte  24 bin 93 konut inşa edildi. 

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

deprem tahminleri 2020 Haberi

deprem tahminleri 2020

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Malatya’da yaşanan 4.7 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir uyarı yaptı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; görür depremin hemen ardından yaptığı açıklamada ‘Arkadaşlar, Malatya- Uluköy’de 4.9’luk bir deprem yaşandı. Elazığ depremi ile kırılan Sivrice-Pütürge kolu gittikçe kırılıp hemen hemen Çelikhan-Erkenek hattına dayandı. Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı. Selamlar’ diye konuştu. 

PROF. DR. PAMPAL: "BURADA KIRILMA OLURSA ÇOK DAHA BÜYÜK DEPREMLER BEKLİYORUZ"

Prof. Süleyman Pampal, katılığı canlı yayınında şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Doğu Anadolu fayının tam ortasında yer alan bir bölge. Yakın zamanda biliyorsunuz Elazığ, Malatya'yı etkileyen bir deprem yaşadık. Maalesef can kayıpları da oldu. Çok büyük bir deprem olmaması şanstı. Çünkü burada daha büyük depremlere neden...