18 / 04 / 2024

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 



İzmir'de Merkez üssü Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için konut projesi hazırladı.

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

AHaber'de yer alan habere göre; enkazların kaldırılması sonrasında Bayraklı'da 7 proje alanı ayrıca Bayraklı Şehir Hastanesi yakınlarında da rezerv alanı belirlendi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) proje ve rezerv alanında devam eden çalışmalar dahilinde 7 proje alanında 1391 konut ve 298 iş yerinin inşaat çalışmaları hemen başladı. Çalışmalar sonucunda 7 proje alanında bulunan 596'sı konut olmak üzere toplam 741 binanın inşaatı tamamlandı.

Evler 2+1 ve 3+1 şeklinde projelendirilirken; 2+1 daireler 90-94 metrekare, 3+1 daireler ise 102, 106, 118 ve 138 metrekare olarak inşa edildi. 

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

İnşaatı biten konut ve dükkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Kasım Cuma günü  İzmir  programı dahilinde Bayraklı'da katılacağı etkinlikte hak sahiplerine teslim edilecek. Bayraklı'daki proje alanında geriye kalan 795 konut ve 157 dükkanın da kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. 

TOKİ tarafından Bayraklı Şehir Hastanesi yakınlarında oluşturulan 3 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv alanda depremzedeler için yatırım değeri 1,5 milyar lira olan 3 bin 649 konut ve 51 dükkanın inşa çalışmaları ise sürüyor. 
Bu alanın ilk etabında yapılan 397 konutun yılbaşında depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor. 

İŞTE BAKAN KURUM'UN TÖRENE DAVET MESAJI:

"Sevgili Dostlar, Kıymetli İzmirli Kardeşlerim,

Bugün ülkemize, milletimize, siz, İzmirli kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Böylesi özel bir günde, bir taraftan kaybettiğimiz canların hüznünü yaşarken, diğer taraftan depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmanın heyecanını yaşıyoruz.

Hüzünlüyüz! Geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşadığımız depremde kaybettiğimiz 117 kardeşimizin hatıralarını yâd ediyoruz. Yitirdiğimiz canların acısı yüreğimizde hala taze. Ben, deprem nedeniyle kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, bir kez daha Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

Heyecanlıyız! 26 Kasım'da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle; inşaatlarını tamamladığımız 596 konut ile 145 dükkânın anahtarlarını İzmirli kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik.

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

İzmirli kardeşlerimizin elini hiçbir zaman bırakmadık. Yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık.

Tıpkı Kartal'da, Kâğıthane'de, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun Dereli'de ve tüm afet bölgelerinde olduğu gibi İzmir'de de konutlarımızın inşaatlarını hızlı bir şekilde başlattık.

Bugün, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz.

İzmir Bayraklı'da yerinde ve rezerv alanda toplam 5.074 konut ve 353 dükkân yapıyoruz.

Bayraklı'da inşa ettiğimiz 1.391 konut ve 302 dükkândan yapımını tamamladıklarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Geri kalan konutları ve dükkânları da en kısa sürede tamamlayacak ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bayraklı'da rezerv alanda inşa ettiğimiz 3.649 konut ve 51 dükkânı da aynı hızla tamamlayacağız.

19 yıl boyunca milletimizin ne derdi olduysa yanında olduk. Yaşanılan her felakette, her sıkıntıda milletimizin yanına koştuk. İnşallah bundan sonra da, her daim, milletimizin yanında olacağız. Ben böylesi özel bir günde, İzmirli kardeşlerimizin heyecanını paylaşmak üzere tüm vatandaşlarımızı anahtar teslim törenine davet etmek istiyorum.

İzmirli vatandaşlarımıza yeni yuvalarının hayırlı olmasını diliyorum."

İzmir Deprem Konutları'nın fiyatları belli oldu!


Geri Dön