27 / 04 / 2024

Derin Ekonomi

Derin Ekonomi

Trump’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ortağı olan gayrimenkul devi DAMAC, geçen yıl yüzde 128 büyümeyle cirosunu 2.3 milyar dolara çıkardı ve listenin ilk sırasında yer aldı. Türkiye’den de 5 firma ilk 50’ye girmeyi başardı.

Ekonomi dünyasını yasa boğan ölüm

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Gazi Erçel vefat etti. Erçel'in vefatı ekonomi camiasında da derin bir üzüntü yarattı.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yeni Ekonomi Programı, inşaatta durgunluğa işaret ediyor!

Yeni Ekonomi Programı, inşaat sektöründe 2019 yılında küçülme yaşanma olasılığını içeriyor. İnşaat sektöründe son beş sene içerisinde görülen ivmenin 2019 yılı için de olması sürpriz gelişmelere bağlı...

İnşaat sektörü durursa ekonomi durur!

Kredi faiz oranları ve inşaat maliyetleri başta olmak üzere inşaat sektörünün sorunlarına dikkat çeken Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "İnşaat sektörü durursa ekonomi durur" dedi.

Yeni Ekonomi Programı'yla kiralar daha az artacak!

2019-2021 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) emlak sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yer alıyor. Yeni düzenleme ile birlikte kira artışına daha az zam yapılabilecek. 

Yeni Ekonomi Programı'ndan kira zamları nasıl etkilenecek?

“Coldwell Banker Baras” çatısı altında “Lüks Konut Uzmanı” olarak sektörün çıtasını yükseltmeyi amaçlayan Ayşe Fügen Arda, Yeni Ekonomi Programı'ndan kira zamlarının nasıl etkileneceğini kaleme aldı. 

Yeni Ekonomi Programı'nın içeriği tatmin edici!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım şunları söyledi; "YEP'in açıklanmış olması ve içeriğinin tatmin edici olması Londra'da yaptığımız en son sendikasyonu beklediğimizin çok daha üstüne çıkardı." 

Yeni Ekonomi Programı'nda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Yeni Ekonomi Programı kapsamında yer alan tedbir maddesi ile kira zammı üst sınırı ÜFE ile değil, TÜFE ile belirlenecek. Peki, yeni düzenlemedeki bu değişiklik kira zamlarını nasıl etkileyecek?

Yeni Ekonomi Programı ile bir aylık kira cepte!

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında emlak, gayrimenkul sektörüne yönelik üç önemli başlık bulunuyor. 

Yeni ekonomi programı iş dünyası için motivasyon oldu!

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, piyasaların merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’na ilişkin açıklama yaptı. 

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

Derin Vinç Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derin Vinç Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Arda ve Orhan Derin tarafından kuruldu. 

Daha güçlü ekonomi için konutta indirim kampanyası!

Daha güçlü ekonomi için konutta indirim kampanyası başladı ve 31 Ekim'e kadar devam edecek. Kampanyaya başvuru yapmak isteyenlerden herhangi bir şart aranmıyor...

Derin Ekonomi Haberi

Derin Ekonomi

Derin Ekonomi tarafından bu yıl ikincisi hazırlanan “İslam Ekonomilerinin En Başarılı 50 Şirketi ve CEO'su” araştırmasında 2015'in en hızlı büyüyen firması Birleşik Arap Emirlikleri'nden (B.A.E.) lüks gayrimenkul geliştiricisi DAMAC Properties oldu. Listeye bu yıl Türkiye'den 5 şirket girerken B.A.E.; 13 şirket ile ülkeler sıralamasında ilk sırayı aldı.

DAMAC, TRUMP'UN BÖLGEDEKİ ORTAĞI

DinarStandard'ın desteği ile hazırlanan araştırmada; 2016 yılı Amerikan başkanlık yarışının tartışmalı adayı Donald Trump'ın bölgedeki ortağı olan DAMAC Properties, geçen yıl dolar bazında yüzde 128 büyüyerek cirosunu 2.3 milyar dolara çıkardı. DAMAC; ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük müteahhidi olarak biliniyor.

Derin Ekonomi araştırması, İslam dünyasının genelinde büyümeyi tetikleyen başat sektörlerin sırasıyla bankacılık, inşaat, telekom, otomotiv ve perakende olduğunu da ortaya koydu. Körfez para birimlerinin geçen yıl dolara karşı güçlü durması, tüketime dayalı...