19 / 04 / 2024

devremük nasıl satılır

devremük nasıl satılır

Devremülk hakkında bilgi Kat Mülkiyeti Kanunu'nun ilgili maddelerinde veriliyor. Kanuna göre devremülk hakkının bağlı olduğu pay, devrelerin sayı ve süreleri esas alınarak eşit bir biçimde belirleniyor...

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfasından ilan ediyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutların ilanları bulunuyor. Peki TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır 2020?

Ev satışlarında rekor kırılırken konut sahibi olmak isteyenler de düşük faizli konut kredisinin nasıl hesaplandığını araştırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? işte detaylar...

Düşük faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ev satışlarında rekor kırılırken konut sahibi olmak isteyenler de düşük faizli konut kredisi şartlarını araştırıyor. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için gerekenler neler?

TOKİ açık satış yöntemi nedir ve nasıl ev alınır?

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık satış yöntemi ile nasıl ev alınır? İşte açık satış yöntemi ile ilgili tüm detaylar...

İmar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

devremük nasıl satılır Haberi

devremük nasıl satılır


Devremülk, bir bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkına deniyor. Bu mülkiyet türü tapulu olup, alınan devremülk hakkı kadar kişi tasarruf hakkına sahip oluyor. Örneğin devremülk sahibi, sahip olduğu günleri satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi haklara sahip oluyor. Devremülk hakkında bilgi kapsamında Kat Mülkiyeti Kanunu gerekli düzenlemeyi yapmıştır. Buna göre devremülk hakkında bilgi ler aşağıdaki gibi sıralanabilir:


Devremülk hakkında bilgi!


Madde 57 - Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabilir.


Bu hakka devre mülk hakkı denir. 


Madde 58 - Aksi resmi senette kararlaştırılmadıkça devre mülk hakkının bağlı olduğu pay, devrelerin...