26 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!



Gayrimenkul alım satım işlemlerinde vatandaşlar sıklıkla gerçeğe uygun şekilde işlem yapmayarak daha düşük bedelde tapu harcı ödemek için tapu bedelini az gösterebiliyorlar. Ancak bu gibi durumların tespit edilmesi halinde kanuni yaptırımlar söz konusu oluyor. 

Gelir İdaresince bu durumun tespit edilmesi halinde inceleme başlatma ceza kesme ya da alış harç bedelinin düşük olmasından dolayı satış işleminde çok yüksek vergi doğma ihtimalleri bulunuyor. 

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu bedelini daha düşük gösterip daha sonra yetkili kamu görevlilerinin bu durumu tespit etmesinden kaçınanlar, ceza ödememek için Gelir İdaresi Başkanlığı’na bir dilekçe yazarak konuyu bildirebiliyorlar. Daha önce yapılan hatalı işlemi düzeltmek amacıyla yazılan dilekçeye ise tapu harcı pişmanlık dilekçesi deniyor. 

Söz konusu dilekçe verildikten sonra eksik ödenen tapu harcı ilgili kurumun sorgulama ekranından tespit edilerek mükelleften yasal faizi ile birlikte talep ediliyor.
 


Geri Dön