25 / 04 / 2024

DHMİ ihalelerinin ekonomiye katkısı

DHMİ ihalelerinin ekonomiye katkısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu ay içerisinde, Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ve Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri olmak üzere iki ihale gerçekleştirdi.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

307 noktadan teslim alınan 2 bin 253 hurda araç ekonomiye kazandırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  tarafından 2023'ün ilk yarısında Ömrünü Tamamlamış Araç Bertaraf Takip Sistemi (ÖTA) üzerinden hurdaya ayrılan 2 bin 253 araç, lisanslı tesislerde ekonomiye kazandırıldığı bildirildi.

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İş Bankası'ndan ekonomiye 940,9 milyar TL kaynak

Türkiye İş Bankası KAP'a yaptığı açıklama ile finansal tablolarını paylaştı. Bankadan yapılan açıklamada bankanın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarının 940,9 milyar TL olduğu ifade edildi.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

Yaklaşık olarak 5 milyon ton altının yastık altından çıkartılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak modelde son hazırlıklar yapılıyor.

Ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren teklif komisyonda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Torba kanun teklifi yasalaştı! İşte ekonomiye ilişkin düzenlemeler!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap ihalelerinin kazananları belli oldu!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesinin 1. Etap ihalelerinin kazananları belli oldu. Proje için toplam TL'lik sözleşme imzalandı. 

Ekonomiye güven normalleşme süreciyle yükseldi!

Kovid-19 ile mücadelede normalleşme adımlarının atıldığı haziran ayında, ekonomiye güven yüzde 19,1 artışla 73,5'e çıktı.

DHMİ ihalelerinin ekonomiye katkısı Haberi

DHMİ ihalelerinin ekonomiye katkısı


Gerçekleştirdiği ihalelilerle ekonomiye 1 milyar 678 milyon euro kazandıran DHMİ, Kocaeli/Cengiz Topel, Samsun/Çarşamba ve Nevşehir/Kapadokya Havalimanı kiralama ihalelerine bu yıl içinde çıkmayı hedefliyor. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 15 günde gerçekleştirdiği iki ihale ile ekonomiye 1 milyar 678 milyon euro kazandırdı. 

DHMİ, bu ay içerisinde, Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ve Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri olmak üzere iki ihale gerçekleştirdi. Her iki ihaleye de sektörün büyük firmaları ilgi gösterirken, Dalaman Havalimanı ihalesinde en yüksek teklif KDV hariç 705 milyon euro, MilasBodrum Havalimanı ihalesinde ise 717 milyon euro oldu. Genel Müdürlük, Kocaeli/Cengiz Topel Havalimanı, Samsun/Çarşamba Havalimanı ile Nevşehir/Kapadokya Havalimanı kiralama ihalelerine de bu yıl içinde çıkmayı hedefliyor. 

Söz konusu 2 büyük ihaleden ilki olan...