26 / 04 / 2024

dijital şehir

dijital şehir

Bu yıl ‘Geleceği Etkilemek’ temasıyla Fransa’nın Cannes kentinde 30’uncu kez gerçekleştirilen MIPIM fuarına 26 bin gayrimenkul profesyoneli katıldı. Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, fuarda 1 milyon kartvizitin el değiştirdiğini söyledi.

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Bakan Varank açıkladı: Türkiye dijital oyun girişimciliğinde tarih yazdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’un bu sene dijital oyun sektöründe Avrupa çapında en fazla yatırım alan şehir olduğunu açıkladı.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Jeffrey Berns, kripto paranın geçeceği şehir devleti kuracak!

Kripto para milyoneri ABD’li iş insanı Jeffrey Berns Nevada'da çölün ortasında kripto paranın geçerli olacağı bir şehir devleti kurmak için hazırlıklara başladı. Şehrin vatandaşları tüm işlerini dijital izleriyle gerçekleştirebilecek.

Dijital Şehircilik Zirvesi’nde akıllı şehir uygulamaları konuşuldu!

Dijital Şehircilik Zirvesi’nin ikinci panelinde akıllı şehir uygulamaları ve gelecekte neler yapılması gerektiği konuşuldu. Yazılım geliştiricisi firmaların temsilcileri, dijital şehircilik alanındaki uygulamalarını anlattılar...

Şehirlerin 'dijital ikizi' ile afetlere önlem alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm şehir merkezlerinin 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması amacıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu.

Dijital Şehircilik Zirvesi 25 Ekim'de İstanbul'da yapılacak!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışılacağı Dijital Şehircilik Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Adana Şehir Hastanesi akıllı hale geldi!

Yozgat’ın ardından Adana Şehir Hastanesi de, Turkcell’in kurduğu dijital altyapı sayesinde akıllı hale geldi. 

Turkcell ve Rönesans’tan ‘Dijital Hastane Dönemi’ni başlatacak güçbirliği!

Turkcell, Rönesans Sağlık Yatırım ile 500 milyon TL’lik dev bir işbirliğine imza attı. Şehir hastaneleri projeleri kapsamında 5 yıl süreyle hastane bilgi yönetim sistemleri, dijital altyapı ve işletmesi Turkcell tarafından uçtan uca sunulacak.

Şehir hastaneleri BT ile akıllanacak!

Global yönetilebilen ağ hizmetleri sunan British Telecom (BT), özellikle İngiltere ve Avustralya’ daki ‘dijital Hastane’ altyapısını Türkiye’ye de taşımaya hazırlanıyor. Şehir hastaneleri BT ile akıllanacak...

Eskişehir Kültür Mirası Envanteri oluşturuldu!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna: "Projeyle Eskişehir kültürel mirasının dijital ortamda kayıt altına alınmasının yanı sıra bölgemizdeki turizm imkanları etkin ve yenilikçi yöntemlerle aktarılmaya çalışılmıştır" dedi

Ankara'da ısıtmalı yola dijital uyarı!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje alanında yapımını gerçekleştirdiği ' Şerit Isıtmalı Yol'un başlangıç ve bitiminde dijital levhalarla dikkatli olmaları konusunda uyarıyor...

dijital şehir Haberi

dijital şehir

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 12 -15 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde 30’uncu kez gerçekleştirildi. Katılımcı ülke sayısının 100’e çıktığı MIPIM 2019’u 26 bini aşkın gayrimenkul profesyoneli ziyaret etti. Fuarın düzenlendiği alan bu yıl 20 bin metrekareden 21 bin 500 metrekareye yükseldi. Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü MIPIM 2019’da proje finansmanı alanında 5 bin, geliştirici alanında 4 bin 800, mimarlık alanında 2 bin, mülk sahibi alanında bin 600, hizmet sağlayıcı alanında 4 bin, portföy yönetimi ve ikincil piyasalar alanında ise 5 bin 400 kuruluş yerini aldı.

TÜRKİYE OTURUMU

Para'da yer alan habere göre; Fuarda üst üste iki yıl ‘Onur Ülkesi’ olan tek ülke olan Türkiye, bu yıl da MIPIM’e güçlü bir katılım gösterdi. Açılışına Çevre ve Şehircilik Bakam...