23 / 04 / 2024

Dikmen Akpınar Mahallesi

Dikmen Akpınar Mahallesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Dikmen Akpınar Mahallesi'nde yer alan ve Ahmet Yesevi Caddesi'ni Gökkuşağı Caddesi'ne bağlaması olarak planlanan yol güzergahında bulunan 5 kaçak gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi

Sancaktepe Akpınar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Akpınar Mahallesi, 8931 ada, 2 parselin bir kısmı ile kadastral yol niteliğinde olan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Akpınar Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Akpınar Mahallesi 8274 Ada 2, 3, 4, 5 ve 6 nolu Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çankaya Akpınar Mahallesi’nde yapı yasağı kaldırıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucunda bölgede can ve mal güvenliğinin korunması için heyelana maruz kalan bazı bölgelerde durdurulan imar uygulama işlemleriyle ilgili konuştu.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Sapanca Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik projesine karşı mücadelesi aylardır devam ediyor. Bölge sakinleri 2020 yılına teleferik alt istasyonunun karşısında kurdukları çadırda girdi. 

Çekmeköy Sırapınar Mahallesi 638 ve 639 parsellerin imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Sırapınar Mahallesi, 638 ve 639 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

TOKİ Kırşehir Akpınar başvuruları 30 Eylül'de sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesinde yer alan 10 adet konut için başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

Esenyurt Çınar Mahallesi imar planı askıda!

Esenyurt İlçesi, Çınar Mahallesi, 243 ada, 3, 4 ve 9 parsellere ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.01.2019 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Sırapınar Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi Sırapınar Mahallesi, 300 parselin bir kısmı ile 260 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kırşehir Akpınar TOKİ alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesi için başvuru dönemi başladı.

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi imar planı askıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar Mahallesi, 200 ada, 1, 2, 3, 4 parseller ile tescil dışı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Hüseyin Mutlu Akpınar'dan müteahhitlere ilginç tehdit!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, müteahhitlere 'Yaptığınız her daire için iki ağaç dikeceksiniz. Yoksa ruhsat alamazsınız' diyerek Karşıyaka farkını ortaya koyduklarını ifade ediyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar alt gelir projesi için başvurular bugün itibariyle başladı.

Dikmen Akpınar Mahallesi Haberi

Dikmen Akpınar Mahallesi

 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Dikmen Akpınar Mahallesi'nde, Ahmet Yesevi Caddesi'ni Gökkuşağı Caddesine bağlaması planlanan yol güzergahında bulunan 5 kaçak gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Dikmen Akpınar Mahallesi'ne yıkım için gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi'ne bağlı yıkım ekibinin yanısıra, polis ekibi, itfaiye, ambulans ve sorumlu elektrik şirketi görevlileri de yıkım bölgesinde hazır bulundu.


Gecekondu sahiplerine daha önceden süre verilmesi nedeniyle vatandaşların gecekondulardaki eşyalarının büyük çoğunluğunu tahliye ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar kalan son eşyalarını da alarak gecekondularını tamamen boşalttı.


Daha sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı yıkım ekibi, içi boşaltılan, elektrikleri kesilen gecekonduları, herhangi bir olay çıkmadan iş makinaları tamamen yıktı. Yıkılan gecekondulardan geriye kalan atıklar ise bazı gecekondu sahipleri ve hurdacılık yapan çocuklar tarafından değerlendirilmek...