26 / 04 / 2024

Dilgün Saklar mimar

Dilgün Saklar mimar

Mimar Dilgün Saklar kimdir? Mimar Dilgün Saklar, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Dilgün Saklar, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devame diyor? İşte Dilgün Saklar...

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

AKM'nin açılışı için yeni taslak!

AKM ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan ilk toplantıda, sanatçı Hasan Uçarsu’nun sahneye koyacağı ve librettosunu Bertan Rona’nın yazacağı Mimar Sinan operasıyla açılması için taslak oluşturuldu.

Mimar Ufuk Bahar başarı sırlarını ve yeni trendleri anlattı!

ngiltere ve Türkiye’de yüzlerce projeyi hayata geçiren Urbanist Architecture’ın kurucusu Mimar Ufuk Bahar konuğu olduğu MAG Dekorasyon dergisinde başarısının sırlarını anlattı…

Mimar Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatı dudak uçuklattı! 

Acun Ilıcalı'nın eski eşi ve Thanx Mimarlık firmasının  sahibi mimar Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatı dudak uçuklattı. Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatının 2 milyon 400 bin TL olduğu öğrenildi. 

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

Mimar Faruk Malhan Midyat Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatacak!

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Tarihi Yarımada'nın karşısında yer alan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi.

Mimar Zeynep Coşkun da son yolculuğuna uğurlandı! 

Türkiye'yi kahreden uçak kazasında hayatını kaybeden mimar Zeynep Coşkun da son yolculuğuna uğurlandı...

Mimar Zeynep Coşkun yarın Bursa'da toprağa verilecek!

Başaran Holding'e ait özel jetin, İran'ın güneydoğusundaki Durk Enar köyü yakınlarına düşmesi sonucu hayatını kaybeden mimar Zeynep Coşkun yarın defnedilecek...

Dilgün Saklar mimar Haberi

Dilgün Saklar mimar

Dilgün Saklar kimdir?

Dilgün Saklar, 1955 yılında Artvin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini İstanbul Çamlıca Kız Lisesi'nde tamamladı. 1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mezuniyetinden sonra İnal Göral ile birlikte Şile'de 80 konutluk bir tatil sitesi projesi tasarladı. 1979 yılında Doğan Tekeli - Sami Sisa mimarlık bürosunda çalışmaya başladı. 


2004 yılına kadar aralıksız olarak firmada proje yöneticisi olarak çalıştı. 2004 yılında şirketin Tekeli - Sisa Mimarlık Ortaklığı olarak yeniden yapılanması ile beraber ortaklığa katıldı. 


YEM yayınları tarafından yayınlanan "Doğan Tekeli - Sami Sisa, Projeler - Yapılar, 1954 -1994" kitabını yayına hazırladı.


Mimar Dilgün Saklar projeleri

Avrupa Konutları (2009)

Majidi Mall Alışveriş Merkezi (2009)

KentPlus (2009)

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Yeni Terminal Binası, İlave Apron, Kapalı Otopark ve Mütemimleri...