19 / 04 / 2024

dış cephe ısı yalıtımı

dış cephe ısı yalıtımı

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Polisan Yalıtım Sistemleri 20 bin binayı mantoladı!

Türkiye’nin Dış Cephe Isı Yalıtımında güvenilir markası ‘’Polisan Yalıtım Sistemleri’’ konutların mimari ve yapı fiziği ihtiyaçları gözetilerek Polisan Holding’in 50 yıllık tecrübesi ile geliştirildi.

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı!

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı. Dış ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçmeyi amaçlayan “Full Scale” yangın testleri ülkemizde ilk kez gerçekleştirildi.

Dış cephe ısı yalıtımı ile yüzde 50 tasarruf sağlamak mümkün!

Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’de harcanan enerjinin yüzde 70’i konutlarda ısınma ve soğutma amaçlı olarak kullanılıyor. Tüketilen enerjinin yüzde 35’i ise duvarlardan kaybediliyor.

Isı izolasyon yöntemleri!

Isı izolasyon yöntemleri, köpük, mantolama ve taşyünü olarak üç şekilde uygulanıyor. Isı izolasyonu ile mevcut ısı emilerek bir yerden bir yere geçmesi engellenmiş oluyor. Bu yöntemlerin uygulanmasında değer olarak R değeri denilen birim kullanılıyor...

Dış cephe mantolama!

Dış cephe mantolaması yalıtım amacıyla dış cephelere uygulanır. Mantolama işlemi ile dışarıdaki soğuk veya sıcak havanın bina içine geçmesi engellenebiliyor. Amaç binanın dış ortamla ısı alışverişini en aza indirgemektir...

Dış cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Dış cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır? sorusunun cevabını ayrıntılı olarak vermeye çalışacağız. Dış cephe ısı yalıtımına başlamadan önce binanın keşif ve ölçülendirmesi yapılarak proje çizimleri gerçekleştiriliyor...

Dış cephe ısı yalıtımı!

Dış cephe ısı yalıtımı ısı yanında ses yalıtımı da sağlıyor. Dış cephe mantolama ile ortalama yüzde 50 ile yüzde 60' lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabiliyor. Dış cephe ısı yalıtımının önemi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yalıtım, faturaları yüzde 50 azaltıyor

Dış cephe ısı yalıtımı pazarını 2007 yılında liderlikle kapatan Blue'Safe Mavi Kale, küresel ısınmayla birlikte önemi daha da artan yalıtımla tasarruf konusuna dikkat çekiyor.

Isı yalıtımı yapılmadığı için binalarımız hızla çürüyor

Topraklarının yüzde 66'sı aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, yaşanan deprem felaketleri büyük yaralar açıyor, zararlar veriyor.

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Mono Dış Cephe Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mono Dış Cephe Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bora Irmak tarafından kuruldu.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yok. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Destek Personeli alacak. İşte detaylar…

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Karmar Sakura seramik dış cephe tercihi ile rüzgarı dizginleyerek ısı yalıtımına katkı sağlayacak!

Basın Ekspres Yoluna Başakşehir aile konseptini getiren Karmar Sakura projesi, seramik dış cephe tercihi ile Karmar Sakura, doğa olaylarına karşı da sağlam duruyor.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Sabak tarafından kuruldu.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

dış cephe ısı yalıtımı Haberi

dış cephe ısı yalıtımı


Kentsel dönüşüm, inşa edilen yeni binalar ve 2017 yılına kadar binalara Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunluluğu, dış cephe ısı yalıtımı sektörünü son yıllarda hızlı büyüttü ve Avrupa’da pazar lideri yaptı. 2006 yılında 17 milyon metrekare, 2009 yılında 30 milyon metrekare hacmi olan dış cephe ısı yalıtımı sektörü, 2015 yılında 75 milyon metrekareye ulaşırken, bu yıl 80-85 milyon metrekareyi yakalaması bekleniyor. Özellikle Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarih olan 2 Mayıs 2017’den ile 2019 yılları arasında pazarın 100 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor.

2009’dan sonra büyüdü

Boya ve yapı kimyasalları sektörünün öncü firmalarından Terraco’nun Genel Müdürü Bulut Uzun ile sektördeki gelişmeleri konuştuk. Dış cephe pazarının 2009 yılından sonra çok ciddi bir büyüme trendine girdiğini söyleyen Bulut Uzun, “Avrupa’nın en büyük pazarı haline...