27 / 04 / 2024

Dış cephe ısı yalıtımı!

Dış cephe ısı yalıtımı!

Dış cephe ısı yalıtımı ısı yanında ses yalıtımı da sağlıyor. Dış cephe mantolama ile ortalama yüzde 50 ile yüzde 60' lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabiliyor. Dış cephe ısı yalıtımının önemi için haberimizi inceleyebilirsiniz...




Dış cephe ısı yalıtımı!


Dış cephe ısı yalıtımı, sadece ısı yalıtım değil, Ayrıca ses yalıtımı da sağlıyor. Dış cephe ısı yalıtımı yönteminde kullanılan yalıtım levhası, ses yalıtımı konusunda da gayet başarılı bir uygulamadır. Bu şekilde dışardan gelen seslerin yapı içerisine girmesi engellenmiş oluyor ve aynı şekilde içerdeki seslerin dışarıya çıkması da engellenmiş olur. 


Özellikle gürültülü ve kalabalık alanlarda bulunan yapılarda çok işe yarayacak olan mantolama yöntemi, yalıtım konusunda tam bir verim sağlıyor. Mantolama işlemi yapılmadan önce iyi bir plan cetveline ihtiyaç duyuluyor.


Dış cephe ısı yalıtımında ilk olarak kullanılacak malzemeler tam olarak belirlenmelidir, daha sonra yalıtım tekniğinin uygulanacağı yapı ile ilgili gerekli ölçüler alınmalıdır. 


Ölçümler yapılırken hassas ölçekler kullanılmalı, tüm detaylar göz önünde bulundurularak iyi bir plan cetveli oluşturulmalıdır.


Dış cephe mantolama ile ortalama olarak  yüzde 50 ile yüzde 60'lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabiliyor. 


Dış cephe ısı yalıtımı ile ev ekonomisine, ülke ekonomisine fayda sağlamakla birlikte uzun vadede doğaya sağlayacağı faydalar da göz ardı edilmemelidir. Dış cephe ısı yalıtımı fiyatları piyasada hemen hemen aynı ama malzemeler çeşitlidir yada işçilikler farklı çıkmaktadır. 



Binalarda ısı yalıtımı yönetmeliğine göre bacalar nasıl olmalı?
Capatect ısı yalıtımı ile binalarda dayanıklılık sağlıyor!
Isı yalıtımı konforu yeniden tanımlıyor!
Evlerimizdeki ısı yalıtımı!
Isı yalıtımının teknolojik önemi!
Günlük hayatımızda ısı yalıtımının önemi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön