24 / 04 / 2024

Dış cephe ısı yalıtım boyası!

Dış cephe ısı yalıtım boyası!

Dış cephe ısı yalıtım boyası birçok soruna farklı çözümler getirebiliyor. Bu sorunların başında küf, mantar, kabarma, çatlama, tebeşirlenme, çiçeklenme, solma, donma, soyulma ve yüzey kırışıklığı geliyor...




Dış cephe ısı yalıtım boyası!


Dış cephe ısı yalıtım boyası binalarda yaşanan dış cephe sorunlarına farklı çözümler getirebiliyor. Bu boyalarla yaşanan sorunların odak noktasına inilerek kolay yöntemler çözülebiliyor. Dış cephe ısı yalıtım boyası genelde kabarma, çatlama, tebeşirlenme, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, kirlerin toplanması, boya uyumsuzlukları, soyulma ve yüzey kırışıklığı gibi birçok sorunun kökten çözülmesi için etkili oluyor. 


Dış cephe ısı yalıtım boyası sıva ve kaplama uygulamalarının da önemli aşamaları arasında yer alıyor. Çünkü genelde yapılan sıva ve kaplama uygulamalarının tam anlamda izolasyon sağlaması için dış cephe boyası ile de desteklenmesi gerekiyor. Dış cephe ısı yalıtım boyası kullanım çeşitlerinden dolayı akrilik, plastik ve elastik içerikli olabiliyor. Buna bir örnek verecek olursak elastik türde seçilen bir boyanın yeni yapılmış bir binada kullanılması boyanın cephe üzerinde belirli bir zaman sonra elastikiyet kazanarak uyum sağlamasına yol açacaktır. Yani bu konumda seçilen boya türü yerinde bir karar verilerek doğru bir uygulama olmaktadır.


Dış cephe ısı yalıtım boyasının çeşitlerinden biri de silikon yapıya sahip boyalardır. İçeriğinde yer alan silikon sayesinde su gibi oluşumları emmede son derece zıt bir konumda bulunan bu boyalar, suyu oldukça az emmelerinin yanında, bir de suyu itici bir özelliğe sahiptirler. Bu nedenle silikon boya uygulaması yapılan binalarda yağmur suları duvarlara az bir şekilde etki edeceğinden kabarma süreleri de uzatılmış oluyor ve aynı zamanda binaların ömrüne de ömür katılıyor.


Bir de küf önleyici boyalar bulunuyor. Bu boya tipi genelde nemin ve çok fazla oranda yağmurun yağdığı bölgelerde uygulama altına alınıyor. Bu sayede ortamda oluşacak küflerin engellenmesi ve diğer istenmeyen oluşumlar da ortadan kaldırılabiliyor.



Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Isı yalıtımı ile ilgili bilgi!
Evlerimizdeki ısı yalıtımı!
Isı yalıtımının önemi nedir?
Isı yalıtımı yaptırma!
Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?
Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön