24 / 04 / 2024

Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?

Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?

Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?: Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturur...




Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?


Yavaş yavaş yazdan çıktığımız bu günlerde kış için de hazırlıklar başladı. Bir çoğumuz, çatılarında hep aynı sorun ile karşılaşır. Rutubet büyük bir sorundur ve bir türlü bunun kesin çözümünü bulamayız. Çatı izolasyonu aslında detaylı bir iştir. Ama genel olarak hepimiz bu işi ucuza ve çabuk kapatmak istediğimiz için yeterince verim alamayız ve 2 yılda bir aynı uygulamaları yaparız. Çatılarda asla yapmamamız gereken şey zift yada filinkot dediğimiz ürünleri kullanmamaktır. Bu ürünlerin kullanım yerleri farklıdır, kesinlikle çatı değildir.


Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı? sorusuna herşeyden önce ısı ve su yalıtımı çözümleri birbirleri ile uyumlu olmalıdır cevabı veriliyor. Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturur.


Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?


Eğimli çatılarda su yalıtımı, çatı örtüsü altına su yalıtım örtüleri serilerek veya çatı örtüsü olarak güneşin ultra-viole ışınlarına dayanıklı çatı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılıyor.


Yalıtımı ve çatı izolasyonunu aşamayan su, dere ve yağmur suyu tahliye boruları vasıtası ile çatıdan uzaklaştırılarak çatı yalıtım uygulaması tamamlanır.


Teras çatılarda ise suyun yönlendirilmesi için, önce bir eğim betonu dökülür. Uzman firma tarafından yapılan tespitlere bağlı olarak çatıda su ve ısı yalıtımı uygulamaları yapılır.

Çatı onarımı yapılırken mutlaka havalandırma ve baca kenarlarına da gerekli yalıtım ve izolasyon yapılmalıdır.



Dış cephe ısı yalıtımı malzemeleri!
Isı yalıtımının faydaları!
Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır?
İç cephe mantolama nasıl yapılır?
Isı yalıtımı nasıl yapılır?
Isı yalıtımı nerelere yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön