15 / 04 / 2025
fuzul

Diyarbakır Cezaevi imar

Diyarbakır Cezaevi imar

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinin ardından adı işkencelerle gündeme gelen E Tipi Cezaevi' nin İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır'ı yeniden imar edeceğiz!

Diyarbakır ile buluşmaya geldiklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları, yaktıkları her taşı yeniden imar edeceğiz'' dedi. Davutoğlu, bölgedeki her yapıyı koruyacaklarını belirtti.

Diyarbakır'da 42 kilometre yeni imar yolu açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl kent merkezinde 270 bin ton asfalt dökerek, 8 metre uzunluğunda 8 cm kalınlığında 170 km yol asfaltladı, 42 kilometre imar yolu açarak altyapı ve üstyapı işlerini tamamladı.

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi 18 Mayıs'ta açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olması için ilk somut adımı 18 Mayıs'ta "Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi"ni hizmete açarak atacak.

Diyarbakır Kayapınar imar planı onaylandı!

Diyarbakır Kayapınar İlçesi, 660 bin 335,83 metrekarelik alanın “Kentsel Konut Gelişme Alanı, Kamu Kuruluş Alanı ve Akaryakıt-LPG Servis Alanı” için hazırlanan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı.

Diyarbakır Cezaevi imar Haberi

Diyarbakır Cezaevi imar

Belediye Başkanı Gültan Kışanak, kendisinin de bir dönem yattığı cezaevini müzeye dönüştürme isteklerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ilettiklerini ve ısrarcı olduklarını belirterek, "Cezaevinin geçmişin acılarını kanatan değil, geleceğin ortak değerlerine zemin olan bir mekan olmasını arzuluyoruz" dedi. 



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin 'İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi çin hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Başkanvekili Fırat Anlı, Meclis üyesi Serra Bucak Küçük, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, Diyarbakır Barosu, 78'liler Girişimi, İnsan Hakları Derneği, Tuhad-Fed, Meya-Der temsilcileri katüdı. Başkan Kışanak cezaevi yerinin imar planında 'müze alanı' olarak tescil edildiğini, ancak hazinenin buna itiraz ettiğini belirtti. Kışanak, itirazın kabul edilmediğini ve cezaevi yerinin 'müze alanı' olarak tescilinde ısrar edildiği bügisini paylaştı. 



SAYIN BAKANA SÖYLEDİK



Kendisi de...