26 / 04 / 2024

diyarbakır güneş enerji santrali

diyarbakır güneş enerji santrali

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa edeceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlanıyor.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi Ataşehir’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan   Erciyas tarafından kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Serhan Süzer tarafından kuruldu. 

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Asi Güneş Enerji Sistemleri Ve Servis Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asi Güneş Enerji Sistemleri Ve Servis Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Salah Eddıne Al Assy tarafından kuruldu. 

Ekore Güneş Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Güneş Enerji Anonim Şirketi Selçuk Karaarslan tarafından 15 Aralık 2017'de 50 bin TL sermaye ile kuruldu.

diyarbakır güneş enerji santrali Haberi

diyarbakır güneş enerji santrali


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasına yönelik başlattığı çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında geçen yıl temeli atılan ve ihale bedeli 3 milyon 940 bin TL olan Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin yüzde 70’i tamamlandı.


Mart ayında tamamlanacak


Daha önce altyapı ve çatı oluşturma çalışmaları tamamlanan GES Projesi’nde, şuan invertör köşkleri, çelik konstrüksiyon ve güneş panelleri bağlantıları ile boya işleri çalışmaları devam ediyor. Saate 600 KW elektrik üretim kapasitesine sahip olan DİŞTİ GES Projesi’nin mart ayında tamamlanması beklenirken, inşaat işlemlerinin bitmesinin ardından GES devreye girerek elektrik üretimine başlayacak.


Üretim fazlası EDAŞ’a satılacak


DİŞTİ açık otopark alanlarına solar otopark sistemiyle kurulacak GES Projesi, toplam her biri 310 watlık 2 bin 160 güneş panelinden oluşuyor. GES’in tamamlanmasıyla DİŞTİ’nin elektrik ihtiyacı...